Társoldalunk:

Gera és Király kihasználná az utolsó esélyt

2005.05.13. 10:30

Már felkészült a Barcelona labdarúgócsapata az esetleges katalán fiesztára, hiszen a Mallorca kérése ellenére nem kezdődik egy időben a nagy rivális Real Madrid mérkőzése a Barca fellépésével. Így előfordulhat, hogy ha a szombaton 20 órakor kezdődő Sevilla-Real Madrid összecsapáson hazai siker születik, akkor a 22 órás Levante-Barcelona összecsapás játék nélkül eldönti az aranyérem sorsát véglegesen.

A Mallorca éppen emiatt fordult a spanyol szövetséghez, mondván, a kiesés ellen folytatott harcban hátrányba kerülhet, ha a katalán sztárklub elbohóckodja a valenciai fellépést. A spanyol szövetség által kiadott közlemény azonban azt mondta ki, nem volt még precedens arra, hogy három fordulóval a bajnokság vége előtt azonos időpontban kelljen játszani a meccseket...

Real-győzelem ellenére is bajnokavatás lehet, hiszen ha a Barcelona nyer, akkor is megmarad a hatpontos különbség, s a pontazonosságnál számító egymás elleni összevetésben jobb Rijkaard-csapat.

"Nem érzem még magunkat bajnoknak, mert még nem nyertük meg az aranyérmet. De tény, ez szombaton akár be is következhet. Maximális intenzitással és koncentrációval készülünk a mérkőzésre, de az öltözőben senki sem beszél az ünneplésről" - nyilatkozta a Barcelona brazil világbajnoka, Ronaldinho.

A Real Madrid még bízik a csodában, ehhez nyerni kell Sevillában. A hazai csapatnál visszatér a kezdőbe az a Javi Navarro, aki a Mallorca középpályása, Juan Arango ellen követett el súlyos szabálytalanságot, ami miatt öt mérkőzést is ki kellett hagynia.

A Villarreal az Albacete ellen meccsel, s nyernie kell, ha életben akarja tartani BL-reményeit, míg a vendégek az utolsó szalmaszálba kapaszkodva, a három pont begyűjtésével léphetnének előbbre az 19. helyről. Vereséggel biztos a búcsú az első osztálytól.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK