Vágólapra másolva!
Nagyon közel kerülhet az aranyéremhez, sőt, az eredmények kedvező alakulása esetén már vasárnap bajnok lehet a Debrecen labdarúgócsapata. A hajdúságiak a már kiesett Békéscsabát fogadják az Arany Ászok Liga 28. fordulójában, és jó eséllyel pályáznak a három pont begyűjtésére. A címvédő Ferencváros Pécsre látogat, míg a vesztett pontok tekintetében jelenleg második MTK a Kaposvárral mérkőzik.

A hajdúsági együttes szombaton az Oláh Gábor utcai stadionban fogadja a már kiesett Békéscsabát, s óriási meglepetés lenne, ha nem gyűjtené be a három pontot. Ez még akkor is igaz, ha a Loki több kulcsembere (Dombi Tibor, Böőr Zoltán, Komlósi Ádám, Éger László, Sándor Tamás) sérüléssel bajlódik. A motiváció adott, s egyértelmű, hogy az ország leglelkesebb szurkolói közé tartozó debreceni drukkerek fantasztikus hangulatot teremtenek majd. A vendégeket a régóta húzódó pénzügyi válság mellett sújtja, hogy a Loki-múlttal is rendelkező vezetőedző, Pajkos János szerdán felmondott.

A címvédő Ferencváros vasárnap Pécsre látogat, s nagy kérdés, hogy László Csaba játékosai miként dolgozzák fel a Matáv FC Soprontól elszenvedett 5-1-es kupavereséget. Székesfehérváron idegileg is mélyponton lévő együttes benyomását keltették a fővárosiak, így a Mecsekalján joggal bizakodhatnak abban, hogy Ott József gárdája nyer, s ezzel akár a bentmaradás is eldőlhet.

A pillanatnyilag negyedik helyen álló MTK Budapest csak látszólag biztos esélyes a NABI Kaposvár ellen, hiszen a vendégek ugyancsak a bennmaradásért küzdenek. Ha a hazai kék-fehérek nyernek, akkor ezen a hétvégén semmiképpen sem lesz bajnokavatás. Garami József együttesére ugyanis még vár Sopronban egy elmaradt bajnoki, vagyis matematikailag még aranyérmes lehet.

A kiesőjelölt csapatok száma alaposan leszűkülhet, hiszen a matematikailag még veszélyeztetett Diósgyőr mellett a Vasas és a Pécs is megnyugodhat, természetesen a megfelelő eredmények esetén.

A bajnoki helyezésekről az MLL honlapján található versenykiírás szerint a következő szempontok döntenek azonos pontszám esetén, sorrendben:
- a bajnokságban elért több győzelem
- a bajnoki mérkőzések gólkülönbsége
- a bajnoki mérkőzéseken rúgott több gól
- egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések pontkülönbsége
- egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések gólkülönbsége
- az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzéseken az idegenben lőtt több gól
- a bajnokság fair play versenyében elért jobb helyezés
- sorsolás.