Vágólapra másolva!
Már vasárnap bajnok lehet a Békéscsabát kiütő Debrecen labdarúgó-csapata, amennyiben az Arany Ászok Liga 28. fordulójának egyetlen vasárnapi összecsapásán a Ferencváros nem gyűjti be a három pontot a Pécs vendégeként. A kupagyőztes Sopron elleni sikerével immáron második a Győr, míg a Kispesten pontot vesztő Újpest minden bizonnyal lemarad a nemzetközi kupaszereplésről.

Arany Ászok Liga, 28. forduló:
DVSC-AVE Ásványvíz - Előre FC Békéscsaba 5-1 (3-0)
Debrecen, 7600 néző
v.: Solymosi
DVSC: Csernyánszki - Kiss Z., Komlósi (Hegedűs 49.), Éger, Szatmári - Madar, Habi, Sándor T. (Dzsudzsák 58.), Böőr (Nikolov 64.) - Kerekes, Bogdanovic
Békéscsaba: Simunic - Szenti (Kocsis 69.), Brlázs, Vilotic, Bujáki - Pozsár, Grujic, Vasiljevic, Ursz - Bozovic, Hoffmann
gól: Bogdanovic (28.), Sándor T. (37., 55.), Éger (40., 11-esből), Szatmári (72.), illetve Hegedűs (84., öngól)
sárga lap: Bujáki (31.), Ursz (40.), Brlázs (62.)

28. perc: Nagy kavarodás alakult ki a vendég 16-oson belül, melynek végén Bogdanovic megelőzve Simunic kapust, mintegy 6 m-ről a kapu jobb oldalába fejelt (1-0).

37. perc: Sándor T. mellel levett egy labdát a 16-oson belül, majd felnézett és remek lövéssel "pókhálózta ki" a kapu bal alsó sarkát (2-0).

40. perc: Bogdanovicot leterítették a békéscsabai védők, amiért Solymosi játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est Éger nagy erővel lőtte a kapu közepébe, a lövésbe beleért ugyan Simunic, de hárítani nem tudott (3-0).

55. perc: Kerekes fejese után Sándor T. lépett ki a védők között és néhány lépésről spiccel a békéscsabai kapus válla mellett a kapu közepébe helyezett (4-0).

72. perc: Szatmári mintegy 25 m-ről lövésre szánta el magát és bombája a keresztléc alatt landolt (5-0).

84. perc: Hegedűs és Csernyánszki nem értette meg egymást, s ennek következtében a debreceni védő, megelőzve csapattársát a saját kapujába fejelt (5-1).

Állandó nyomás alatt tartotta a hazai csapat a vendégeket, akik szűk fél óráig bírták csak a védekezést. A bajnokjelölt ezután is mezőnyfölényben játszott és további két góllal örvendeztette meg szurkolóit.

A debreceniek teljesen leiskolázták a lélekben már a másodosztályra készülő lila-fehéreket.