Társoldalunk:

Aranyközelben a Loki, már második a Győr

2005.05.14. 21:34

Arany Ászok Liga 28. forduló:
Budapest Honvéd - Újpest FC 1-1 (0-1)
Bozsik Stadion, 3500 néző
v.: Bede
Budapest Honvéd: Takács T. - Kovács N., Baranyai, Mészáros, Takács Z. - Genito, Vadócz, Vén (Dancs, a szünetben) - Herczeg (Kozarek, 76.), Szili, Miro (Borgulya, 90.)
Újpest FC: Vlaszák - Fehér Cs., Böjte, Juhár, Vanczák - Bükszegi, Erős K., Farkas, Tóth N. - Rajczi, Kovács Z. (Polonkai, 63.)
gól: Miro (65.), illetve Bükszegi (44.)
sárga lap: Miro (89.), illetve Rajczi (64.)

27. perc: Miro ugratta ki a bal oldalon Szilit, aki egy csel után 8 méterről a hosszú sarok felé csavart, de Vlaszák védett, a kipattanót pedig Vadócz 20 méterről a keresztléc fölé vágta.

37. perc: Vén futott el a bal szélen, majd 12 méteres lövését Vlaszák csak kiütni tudta, de a kipattanó Szilihez került, aki egy csellel becsapta az újpesti kapust, azonban az utolsó pillanatban egy vendégvédő belevetődött a lövésébe.

44. perc: egy szöglet utáni kavarodásból Bükszegi elé került a labda, aki 12 méterről a jobb felső sarokba bombázott (0-1).

65. perc: Vadócz indította saját térfeléről a bal szélen felfutó Mirót, aki miután átvette a labdát, egy visszahúzós csellel lerázta a védőjét, majd a kapufa érintésével a rövid sarokba lőtt (1-1).

75. perc: Erőst ugratták ki, aki óriási ziccerben a kispestiek kapusába bombázott.

A Honvéd az idény során talán először választotta a háromcsatáros játékot, s ezzel alaposan meglepte az Újpestet, amely érezhetően nem tudott mit kezdeni riválisával. A hazaiak eleinte csak enyhe mezőnyfölényben futballoztak, de az idő múlásával egyre veszélyesebbé váltak a támadásaik, s ekkor csak a szerencse mentette meg a lilákat a bekapott góltól. A félidő hajrájában aztán váratlanul, első helyzetükből mégis a vendégek szereztek vezetést.

A folytatásban a kispestiek meglepő módon már csak két támadóval rohamoztak, s talán éppen ennek következtében a vendégek átvették a játék irányítását. Azonban mégis a kispestiek egyenlítettek, ami megfogta Mészöly Géza csapatát, igaz ez csak öt percig tartott. A hajrában a vendégek mindent megtettek a győzelemért, de a hazaiak lelkes védekezésükkel megőrizték a döntetlent.

Összességében igazságos eredmény született, mivel ellentétes félidőket láthatott a közönség, igaz, mindig az éppen gyengébben futballozó csapat szerzett gólt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK