Vágólapra másolva!

Eto'o beszólt a Real Madridnak

Egymillió önfeledt katalán szurkoló ünnepelte vasárnap Barcelona utcáin, majd végül este tíztől a Nou Camp-stadionban a városi kedvencek, a Barca 1999 óta első - összességében tizenhetedik - bajnoki címét. A csúcspont természetesen a 98 ezres stadionban tartott buli volt, melynek során valamennyi játékos szólt a szurkolókhoz. Bár ne tették volna - Samuel Eto'o ugyanis féktelen örömében nem éppen sportszerű versike elszavalására ragadtatta magát.

Az ügyből botrány kerekedett - Barcelona-Madrid viszonylatban -, s a fővárosi sajtó annyira felfújta az esetet, hogy a kameruni csatár, a Pichichi-trófea nagy esélyese valószínűleg bocsánatkérésre kényszerül. Eto'o egyébként buzgó katolikus, mielőtt a közönség elé állt volna, bement a Nou Camp kápolnájába imádkozni egyet. Aztán - lélekben immár megnyugodva - kezébe vette a mikrofont.

"Olyan szép volt ez az elmúlt két nap, hogy azt hiszem, jövő ilyenkor megint kellene ünnepelnünk egyet és együtt. Éljen a Barca és éljen Katalónia!" Ekkor úgy tűnt, befejezte a mondókáját, de csak nem akarta tovább adni a mikrofont a következő játékosnak. Végül nagy levegőt vett, és belekiáltotta a mikrofonba: "Madrid, cabrón, saluda al campeón!" Ez magyarul körülbelül annyit tesz, hogy: "Kö..ög Madrid, tisztelegj a bajnok előtt!"

Nosza, több se kellett a csapat többi tagjának és a százezer eszeveszett szurkolónak, hosszú percekig zúgott a rigmus a hatalmas amfiteátrum falai között. Persze Madridban azonnal felkapták a vizet, a Marca és az AS egyaránt elítéli Eto'o valóban kissé meggondolatlan cselekedetét, amit persze magyaráznak a körülmények, mégpedig, hogy a Real Madrid tulajdonát képező centerre látványosan nem tartott igényt egyesülete.

Most Eto'o fényesen bizonyított, más kérdés, hogy sajtóértekezletet hívott össze, amelyen valószínűleg bocsánatot fog kérni nyomdafestéket aligha tűrő versikéjéért.

Ch. Gáll András