Vágólapra másolva!

Eto'o bocsánatot kért a Real Madridtól

Amint az várható volt, Samuel Eto'o, az újdonsült spanyol bajnok FC Barcelona kameruni labdarúgója hétfőn este bocsánatot kért a Real Madrid csapatától és szurkolóitól vasárnapi kijelentéséért.

A spanyol bajnoki góllövőlistát 24 találatával vezető gólvágó vasárnap, a Nou Camp-stadionban - százezer szurkoló jelenlétében - tartott fiestán, magáról megfeledkezve, igencsak sértő rigmust skandált a mikrofonba.

"Egy dolog, hogy mit gondol az ember, és egy másik, hogy mit mond ki százezer szurkoló előtt. Ezer bocsánatot kérek a Real Madridtól mint klubtól és külön a szurkolóitól azért, amit mondtam. Soha életemben nem akartam tiszteletlen lenni a Madriddal szemben. A túláradó öröm pillanataiban megfeledkeztem magamról, és ráköptem arra a tányérra, amelyikből ettem. Nem állt szándékomban. Ha tehetném, meg nem történtté tenném az egészet" - mondta Eto'o a Nou Camp interjúszobájában összesereglett újságíróknak.

Eto'o a Madrid játékosa volt, csak a Mallorca csapatában szerepelt kölcsönjátékosként, amikor a Barcelona tavaly nyáron leszerződtette. Eto'ót nagyon bántotta, hogy a fővárosiak nem tartottak rá igényt.

"Amikor hétfőn reggel felébredtem, egy csomó barátom telefonált, hogy tele van a madridi sajtó a beszólásommal. Akkor értettem meg, hogy helytelenül cselekedtem. Huszonnégy éves felnőtt ember vagyok, senki sem kényszerített erre a bocsánatkérésre. Amikor reggel szembesültem a szavaim következményével, felhívtam néhány bizalmas barátomat, megbeszéltem velük, mit kell tennem, és ezt követően értesítettem a Barca vezetőit, hogy szeretnék tartani egy sajtóértekezletet. Akik ismernek, tudják, hogy mindig is hálás voltam a Real Madridnak. Ezért még egyszer elnézést kérek. Értsék meg, olyan szavak szaladtak ki a számon a pillanat hevében, amelyeket most legszívesebben lenyelnék."

Ennyi volt a bocsánatkérés, amelyre Emilio Butragueno, a Madrid alelnöke válaszolt: "Elfogadjuk Samuel gesztusát, borítsunk fátylat a történtekre."

Könnyen lehet, hogy a spanyol erőszak elleni bizottság Eto'ót bocsánatkérése ellenére is pénzbírsággal fogja sújtani.

Ch. Gáll András