Vágólapra másolva!
A hétvégén a 29. fordulóval folytatódik a hazai labdarúgó-bajnokság, s noha az aranyérem sorsa már eldőlt, még két fontos kérdésre várnak választ a szurkolók: melyik csapat szerzi meg az UEFA-kupa-indulást érő második helyet, s melyik együttes vesz búcsút az Előre FC Békéscsaba mellett az NB I-től?

Az már most borítékolható, hogy a drukkerek Debrecenben lesznek a legboldogabbak, függetlenül a Pécs elleni mérkőzés eredménytől, de a papírforma azt ígéri, hogy Supka Attila vezetőedző gárdája három ponttal fokozza majd a biztosan jó hangulatot. A hajdúsági városban vasárnap óta ünneplik az aranyérem megszerzését, akkor még csak nem hivatalos ceremónián köszöntötték a futballistákat. Szombaton már hivatalos fiesztát rendeznek, s biztos, hogy ezrek bontanak majd pezsgőt az Oláh Gábor utcai stadionban, majd a belvárosban.

Szilágyi Sándor, a futballcég vezetője a klubhonlapnak elmondta: amikor a játékvezető lefújja a Pécs elleni mérkőzést, abban a pillanatban megkezdődik a pálya átalakítása. "Felállítunk egy dobogót, amelyre majd felállnak a játékosok. Miután a csapat tagjai elfoglalták helyüket, az MLSZ elnöke, Bozóky Imre átadja az érmeket, majd a kupát" - mondta Szilágyi Sándor. "A Kossuth téren két óriáskivetítőt állítanak fel, ahol a DVSC legemlékezetesebb pillanatait elevenítik fel újra, majd a meccs után a csapat tagjai nyitott autóbusszal indulnak útnak, hogy ők is csatlakozzanak az ünnepléshez. A téren felállított dobogón Kósa Lajos polgármester, valamint a klub elnöke, Szima Gábor mond beszédet. A Nagytemplom előtt várhatóan emelkedett hangulatban lézershow-t, a Hangfogó együttes koncertjét, illetve tűzijátékot láthat a közönség, majd az estét egy hatalmas utcabál zárja. Bízunk benne, hogy örök emlék lesz minden szurkolónak, aki ezen részt vesz" - tette hozzá a cégvezető.

Az ezüstérem sorsa akkor dől el, ha a Győr nyerni tud Újpesten, míg a Ferencváros veszít hazai pályán a ZTE ellen, s az MTK Nyíregyházán. A nyírségiek csak akkor reménykedhetnek a bennmaradásban, ha legyőzik a kék-fehéreket, döntetlen esetén ugyanis megpecsételődhet a sorsuk, amennyiben a Pápa felülmúlja a Honvédot. Matematikailag még a Kaposvár is veszélyeztetett, de ezen a hétvégén Békéscsabán szerepel, vagyis nagy meglepetés lenne a veresége.