Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy a AC Milan elleni Bajnokok Ligája-döntőn utoljára játszik a Liverpool híres vörös mezében Milan Baros, az angolok cseh válogatott csatára. A 23 éves támadó menedzsere, Pavel Paska több klubbal is tárgyalásokat folytat.

"Jó néhány ajánlatom akad más kluboktól, ügynököm, Pavel dolga az, hogy beszéljen a kérőkkel. Lehet, hogy maradok az Anfield Roadon, lehet, hogy nem" - nyilatkozta Baros a Daily Mirrornak.

A cseh játékos 3,6 millió fontért 2001. decemberében érkezett Liverpoolba a Banik Ostravától, összesen 45-ször lépett pályára kezdőként, 21-szer pedig csereként a Vörösök mezében, s 19 gólt szerzett.

"Nyugodt vagyok a jövőmmel kapcsolatban, most csakis a Bajnokok Ligája döntőjére koncentrálok. A legfontosabb, hogy megtartsam helyemet a kezdőcsapatban Djibril Cissével szemben s a legjobb teljesítményt nyújtsam a pályán."

Sajtóértesülések szerint a gólveszélyes játékost a Tottenham, Aston Villa, Newcastle trió mellett az olasz Fiorentina és a spanyol Valencia is hívja, akad olyan forrás is, amely tudni véli, a csatár már meg is egyezett egy négyéves kontraktusban a spanyol klubbal.

A Liverpool mestere, Rafael Benitez ismét magabiztosan várja a mérkőzést. "Minden játékosomnak el kell hinnie, hogy meg tudjuk nyerni a döntőt. Ha úgy lépünk pályára, hogy nincs esélyünk, akkor nem is lesz. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk a favoritok, de azt is tudjuk, azért kerültünk a döntőbe, mert megérdemeltük" - vélte a szakember.

"Nincs kétségem a csapatom felől, tudom, jó formában vannak a játékosaim, s ezt bizonyítani is fogják. A Lecce elleni mérkőzés óta erre a fellépésre készülünk, tíz napunk volt arra, hogy felkészüljünk a csatára. A célt, amelyet kitűztünk magunk elé már elértük, itt vagyunk Isztambulban a BL-döntőben. Remélem, nyerünk" - nyilatkozta Carlo Ancelotti, a Milan szakvezetője az Atatürk Olimpiai-stadionban rendezett sajtótájékoztatón.

A várható kezdőcsapatok
AC Milan: Dida - Cafú, Nesta, Stam, Maldini - Gattuso, Pirlo, Kaká, Seedorf - Sevcsenko, Crespo.
Liverpool: Dudek - Finnan, Carragher, Hyypiä, Traoré - Luis Garcia, Gerrard, Xabi Alonso, Hamann, Riise (Kewell) - Cissé (Baros).