Vágólapra másolva!
A labdarúgó Német Kupa szombat esti döntőjében a bajnokság győztese, azaz a Bayern München, valamint az ezüstérmes Schalke 04 találkozik a berlini Olimpiai stadionban.

Az elmúlt hetek összecsapásai alapján egyértelműen a müncheniek a mérkőzés esélyesei, hiszen amíg a bajorok 14 pont előnnyel végeztek a Bundesliga élén, addig a gelsenkircheniek utolsó kilenc mérkőzésükön öt vereséget számláltak.

A Bayern - amely utolsó utolsó nyolc bajnokiját megnyerte - történetében eddig négyszer duplázott. Egyedüliként az 1968/69-es szezonban Branko Zebec tudott két trófeát felmutatni edzősködésének első évében, így Felix Magath e tekintetben a legjobban rajtoló müncheni edző lehet a horvát szakemberrel egyetemben. A Bayern mestere - aki játékosként a Hamburger SV-vel Bajnokcsapatok Európa Kupáját nyert - még sohasem emelhette magasba a második számú német trófeát.

"Egy döntő mindig különleges mérkőzés, legyen ott a Bayern vagy bárki más. Mindenki játszani szeretne egy ilyen mérkőzésen" - nyilatkozta Magath. A Schalkénál éppen arra próbálnak építeni, hogy mindenki a münchenieket tartja favoritnak, pedig a Bayern utolsó bajnoki vereségét éppen a gelsenkircheni stadionban szenvedte el. Akkor a brazil Lincoln egy parádés szabadrúgásgóllal döntötte el a találkozó sorsát. "Mindenki azt hiszi, hogy a Bayern simán nyeri majd a találkozót. Éppen ezért nem is kell mondanom semmit a fiúknak, jól tudják, mit kell tenniük" - nyilatkozta Ralf Ragnick, a kékek vezetőedzője.

A berlini Olimpiai stadionban - amely a jövő évi világbajnokság döntőjének színhelye lesz - a Schalkénál Gerald Asamoah nem léphet pályára, míg a bajoroknál mindenki bevethető. A münchenieknél több játékosnak is ez lesz az utolsó fellépése Bayern-mezben, hiszen Robert Kovac, Samuel Kuffour, Thomas Linke, Alexander Zickler és Vahid Hashemian is távozik az együttestől.