Vágólapra másolva!
A Ferencvárosi TC évi rendes közgyűlésén Furulyás János azt közölte a küldöttekkel, hogy kedden végleges szerződést kell kötnie a Vagyonkezelő Igazgatósággal az Üllői úti stadion melletti területek átadásáról, mert a befektetőjelölt május 31-ig adott erre határidőt.

"Bár már két hete megkötöttük a szóbeli megállapodást, eddig nem írtuk alá. Holnap délben találkozom ismét a Vagyonkezelő vezetőivel, ha nem írjuk alá a szerződést, annak végzetes következményei lehetnek. Ugyanis a befektetővel csak akkor tudunk megállapodást kötni, ha május 31-ig rendeződik a stadion melletti területek sorsa" - mondta Furulyás a 100 százalék Fradi című hetilapnak.

Hozzátette: csütörtökön Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke és a Parlament sportbizottsága is megkapta a befektetővel kötött titoktartási szerződést.

A közgyűlésen Dölle Zsolt, a tornaszakosztály vezetője napirend előtti felszólalásában felvetette, hogy nem szerencsés, ha ugyanaz a személy áll az egyesület és az rt. élén. Furulyás János bizalmatlansági szavazást kért maga ellen, de a küldöttek megerősítették posztján: 42 igen szavazat mellett 8-an tartózkodtak.

Az elnök arról is beszélt, hogy nem kívánja sokáig párhuzamosan vezetni az rt.-t és a klubot. "Ha meglesz a részvénytársaság új tulajdonosa, akkor természetesen átadom a helyem az rt. élén, hiszen természetes, hogy a saját elképzelései szerint, a saját embereivel kíván együtt dolgozni. Ha sikerül az rt. részvényeit értékesíteni és a pályahasználati jogot is el tudjuk adni, azzal nemcsak a részvénytársaság, hanem a klub is jól járna, hiszen végleg külön lehetne választani a két szervezet gazdálkodását. A klub nem tudja eltartani az rt.-t" - mondta Furulyás János.