Vágólapra másolva!
Furulyás János klubelnök több órás tárgyalást folytatott a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vezetőivel, s úgy tűnik, komoly esély van arra, hogy az eddigi hat hektár helyett a stadion melletti teljes, azaz nyolchektáros terület vagyonkezelői jogát megkapja a Ferencváros.

Furulyás János a klub hivatalos honlapján megerősítette a hírt, s hozzátette: most már magasabb állami szinten folynak az egyeztetések a befektető, a Ferencváros és az állam részvételével.

"Mivel állami tulajdonú területről van szó, olyan megoldást kell keresnünk, ami mindenkinek megfelelő. Sikerült elérnünk, hogy mind a nyolc hektárt megkapjuk, ehhez azonban a Pénzügyminisztérium csak úgy járul hozzá, ha két hektár árát mi fizetjük ki. Természetesen erről a befektetővel is egyeztetnem kell, aki továbbra is ragaszkodik a Ferencvároshoz.

Nem könnyű olyan megoldást találni, ami mindhárom tárgyaló félnek megfelel, de folyamatosan ezen dolgozunk és bízom benne, hogy nem kell sokáig várnunk a megállapodásra. Az a befektető számára és számunkra is mindenképpen megnyugtató, hogy a stadion melletti teljes területet megkapjuk." - mondta Furulyás János.

Furulyás az FTC hétfői közgyűlésén úgy nyilatkozott, keddig rendezni kell a stadion melletti terület sorsát, csak akkor tud megállapodni a közelebbről meg nem nevezett befektetővel, amely 1,7 milliárd forintot kínál az ingatlanért.