Vágólapra másolva!
Története során 24. alkalommal hódította el az osztrák kupát az Austria Wien labdarúgócsapata, amely Sáfár Szabolccsal a kapujában 3-1-re legyőzte a városi rivális Rapid Wien együttesét.

71. alkalommal rendezték meg az osztrák kupasorozatot, amelynek szerdai, bécsi döntőjében a bajnok Rapid és a harmadik helyett Austria csapott össze. Mindkét csapatban akadt magyar érdekeltség, a zöldeknél Korsós György, a liláknál Sáfár Szabolcs jutott lehetőséghez a kezdőcsapatban.

A találkozót meglepetésre az Austria nagyon simán nyerte meg, Burgstaller révén ugyan már az ötödik percben vezetést szerzett a Rapid, ám az első félidőben Mila egyenlített, majd a második félidőben Vastic fejese, illetve Sionko lövése 3-1-es Ausztria-sikert eredményezett.

Érdekesség, hogy a lila gárda 2001 augusztus 12-e óta nem szenvedett vereséget Rapidtól, hét győzelem és tíz döntetlen a mérleg. A sikernek köszönhetően az Austria a következő szezonban is indulhat az UEFA-kupában, amelyben idén a negyeddöntőig jutott.

eredmény, osztrák kupa, döntő
Rapid Wien - Austria Wien 1-3 (1-1)
Bécs, Ernst-Happel-Stadion, 28 ezer néző
Rapid: Payer - Garics (Lawaree, 70.), Feldhofer, Burgstaller (Dober, 62.), Markus Hiden (Lenko, a szünetben) - Hofmann, Martinez, Korsós Gy., Ivanschitz, Sturm - Kincl
Austria: Sáfár - Dospel, Afolabi, Papac, Dheedene - Sionko, Blanchard, Troyansky, Mila (Kitzbichler, 56.) - Vastic (Gilewicz, 83.), Rushfeldt (Ratajczyk, 89.)
gól: Burgstaller (5.), illetve Mila (20.), Vastic (55.), Sionko (65.)