Vágólapra másolva!
A Lecce és a Lazio is új edzővel vág majd neki az olasz labdarúgó-bajnokság következő idényének, ugyanis Zdenek Zeman és Giuseppe Papadopulo is távozik eddigi csapatától.

A Lazio vezetősége nem hosszabbítja meg Giuseppe Papadopulo vezetőedző szerződését, így a tréner június 30-án távozik a csapattól. A Siena korábbi mestere decemberben vette át a fővárosi együttes irányítását, a gárda a csalódást keltő a 10. helyen végzett.

Olasz sajtóértesülések szerint az egykori szövetségi kapitány, Giovanni Trapattoni, vagy az Atalantától menesztett Delio Rossi ülhet le a kispadra a 2005/06-os idényben.

A Leccénél is hasonló a helyzet, Zdenek Zemannak is június 30-án jár le a szerződése, és ő sem folytatja a munkát eddigi csapatánál. A cseh mestert legtöbbször a Roma leendő edzőjeként emlegetik, ahol ismét együtt dolgozhatna Francesco Tottival, akit annak idején ő tett be először a felnőttcsapatba.

Zeman irányításával a Lecce a 11. helyen végzett, a második legtöbb gólt (66) szerezte a Serie A-ban, ugyanakkor a remek támadósor mellé gyenge védelem társult, ezt jól példázza a 73 kapott gól, ami a legrosszabbnak számított az élvonalban. A hírek szerint az eddig a Cagliarit edző Daniele Arrigoni érkezhet a Leccéhez Zeman helyére.

[origo] / (MTI)

A francia labdarúgó-bajnokságban szereplő Olympique Marseille elöljárói menesztették Philippe Troussier vezetőedzőt.

"Köszönjük az eddigi munkáját, de a küldetése itt véget ért" - nyilatkozta Pape Diouf klubelnök. Troussier decemberben vette át a csapat irányítását, de az utolsó fordulóban a Girondins Bordeaux elleni 3-3-as döntetlennel csupán az ötödik helyen végzett, így nem indulhat az UEFA-kupában.

(MTI)

Lecsúszott a BL-ről a Marseillehttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20050516futball.html?pIdx=1