Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgóélet kuszaságát látva már meg sem lepődik az ember, ha azt olvassa, Siófokon ismét beindulhat a futball, azaz újra felnőttcsapat játszhat a Balaton-parti város stadionjában. Ám nem a helyi csapat, hanem a Bodajk költözhet új otthonba.

A Somogyi Hírlap értesülése szerint elképzelhető, hogy amennyiben a tárgyalások eredménnyel zárulnak, ősztől újra felnőttcsapat játszhat a siófoki stadionban. Persze nem a Siófok (amely jelenleg Diósgyőrben székel - lévén a borsodi csapatot a Siófok FC Kft. működteti), hanem a Bodajk FC.

Az NB I/B-ben szereplő együttes komoly problémával küzd, ugyanis Várszegi Gábor kiszállt a támogatók közül, így megszűnt az MTK-val kötött megállapodás is. A fővárosi klub ezzel az utánpótlást is megszüntették a Fejér megyei településen, márpedig ifjúsági és serdülőgárdák szerepeltetése kötelező lenne.

A tervezet értelmében a siófoki fúzió azt jelentené, a Bodajk nagycsapata mellé a helyi Siófoki Bányász SE biztosítaná az utánpótláscsapatokat.

"Vannak más jelentkezők is, de a Siófoké az elsőbbség" - mondta Nemes Ferenc, a Bodajk FC többségi tulajdonosa. "A bodajki önkormányzat eddig is csak a költségek töredékét állta, kötve hiszem, hogy most mélyebben a kasszába nyúlnának. Egyébként is csak ígérgettek több cikluson át, hogy két pályát építenek az utánpótlás részére, de ez elmaradt. Egyedül nem vagyok képes arra, hogy a működési költséget átvállaljam. Siófokon komoly támogatást ad az önkormányzat az utánpótlás futballra, ezért is élveznek elsőbbséget a tárgyalások során."

Érdekesség, hogy a már említett diósgyőri labdarúgással sincsen minden rendben, a siófoki önkormányzaton kívül még három cég kezdeményezte a labdarúgócsapatot üzemeltető DFC Kft. felszámolását. A klubnak ezen kívül 6 millió forint tartozása van az MLSZ felé - mondta Orosz Lajos Miskolc alpolgármestere. A tartozások rendezésére június tizenharmadikáig van lehetőség.

Kuti István, a diósgyőri labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság egyik tulajdonosa elmondta, még nem zárultak le az adásvétel ügyében folytatott tárgyalások, a "fő" vevőjelölt éppen az önkormányzat.