Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy mégsem az esti osztályozón fúj tétmérkőzésen utoljára sípjába Pierluigi Collina, akit hatszor választottak meg a világ legjobb labdarúgó játékvezetőjévé.

Az olasz szövetség eredetileg nem hosszabbította meg a kopasz bíró engedélyét, így a szabályok szerint be kell fejeznie pályafutását, mivel februárban elmúlt 45 éves. "Hattyúdalán" így a Bologna-Parma meccset vezényelheti le.

"Ő az országunk egyik jelképe, és szeretnénk, ha legalább hazai szinten még néhány idényben dolgozhatna. A kedvéért még a szabályzatot is átírnánk" - közölte Paolo Lanese, az Olasz Bírószövetség elnöke, akinek javaslatát Joseph Blatter FIFA- és Lennart Johansson UEFA-vezető is támogatja.

A civil foglalkozására nézve adóügyi tanácsadó Collina 1977-ben kezdett bíráskodni, 1991-ben került a Serie A-ba, majd 1996-ban kapta meg a FIFA-licencet. Pályafutásának két csúcspontja az 1999-es Manchester United-Bayern München (2-1) BL-finálé, illetve a 2002-es világbajnoki döntő volt Brazília és Németország (2-0) között.