Vágólapra másolva!
Reményei ellenére mégis a szombati osztályozón fújt utoljára sípjába tétmérkőzésen Pierluigi Collina, akit ötször választottak meg a világ legjobb labdarúgó-játékvezetőjévé.

Az olasz szövetség szerette volna meghosszabbíttatni a kopasz bíró engedélyét, akinek azért kell befejeznie pályafutását, mert februárban elmúlt 45 éves. "Hattyúdalán" a Bologna-Parma meccset vezényelte le.

"Tartanunk kell magunkat a szabályokhoz. Sok jó bíró van a világon, és az ő számára is találunk megfelelő utánpótlást" - jelentette ki Volker Roth, a FIFA játékvezetői bizottságának elnöke.

Szombaton Paolo Lanese, az Olasz Bírószövetség vezetője felvetette, hogy a jellegzetes arcú sípmester kedvéért még az idevonatkozó cikkelyt is átírnák.

A civil foglalkozására nézve adóügyi tanácsadó Collina 1977-ben kezdett bíráskodni, 1991-ben került a Serie A-ba, majd 1996-ban kapta meg a FIFA-licencet. Pályafutásának két csúcspontja az 1999-es Manchester United-Bayern München (2-1) BL-finálé, illetve a 2002-es világbajnoki döntő volt Brazília és Németország (2-0) között.