Vágólapra másolva!
A hazai környezetben szereplő német labdarúgó-válogatott 2-2-es döntetlent ért el az argentin együttes ellen, így jobb gólkülönbségének köszönhetően élen végzett a Konföderációs-kupa A csoportjában. A kvartett másik mérkőzésén a nyeretlenek csatáját Tunézia nyerte, miután 2-0-ra legyőzte Ausztráliát.

A vendéglátók kezdtek jobban a csoportrangadón, azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, és Kuranyi már a találkozó elején nagy helyzetet puskázott el, miután Deisler beívelését közelről fölé bombázta. A 29. percben aztán gólra váltották fölényüket Jürgen Klinsmann tanítványai: ekkor a tizenhatos jobb sarkáról végeztek el szabadrúgást a németek, Schweinsteiger gyengécske lövése lepattant a védőkről, majd szerencsés körülmények között Kuranyihoz került a labda, aki 4 méterről a léc alá vágta a labdát.

Nem kellett sokat várni az argentin válaszra, a dél-amerikaiak játékmestere, Juan Román Riquelme ugyanis a 33. percben 21 méterről remekbe szabott, a kapu bal oldalában landoló szabadrúgásgóllal egyenlített.

A második játékrészt újfent a németek kezdték jobban, a nyerő ember pedig - a Schalkéból a Wolfsburghoz igazoló - Asamoah volt: Kuranyi remekül tovább perdített labdáját 7 méterről, jobbról, kisodródott helyzetből laposan lőtte a hosszúba a színes bőrű támadó.

A gól után megnyugodtak a hazaiak, de nem kellett volna, hiszen előbb Cambiasso lőtt hajszálnyival a kapu fölé távolról, majd Huth majdnem öngólt fejelt "látványos" csukafejessel. Nem sokkal később a másik oldalon az egyre jobb formába lendülő Deisler a balösszekötő helyéről, 14 méterről tornáztatta meg a felemás megítélésű Lux kapust.

Bő negyedórával a vége előtt aztán Cambiasso megszerezte első válogatott gólját: egy legurított labdát 23 méterről, bal lábbal a jobb felsőbe bombázott (igaz, a löket Deisler talpán picikét irányt változtatott).

Az eredmény pedig már nem változott, ami azt jelenti, hogy a németek megnyerték az A csoport küzdelmeit, azaz Brazíliával meccselhetnek az elődöntőben, hacsak nem a Japánok megtréfálják Ronaldinhóékat. Argentína a brazil-verő Mexikó ellen készülhet.

Az A jelű kvartett másik találkozójának már nem volt tétje. Az ausztrálok a torna eddigi két meccsén öt gólt szereztek, mégis pont nélkül szerénykedtek az utolsó helyen, és ott is maradtak, mivel Tunézia a brazilos nevű Santos duplájával 2-0-ra legyőzte a lehajtott fejjel búcsúzó Socceroost. A 26 éves csatár első gólja emlékezetes volt, hiszen - miután egy tunéziai gólt már érvénytelenített a chilei játékvezető - Petkovic kapus egy ártatlan beívelés után kiejtette a kezéből a labdát, Santos pedig közelről nem hibázott.

Konföderációs-kupa, A csoport 3. forduló:
Németország - Argentína 2-2 (1-1)
Nürnberg, 43 ezer néző
v.: Michel (szlovák)
Németország: Hildebrand - Hinkel, Mertesacker, Huth, Hitzlsperger - Deisler, Ernst, Schneider (Frings, 46.), Schweinsteiger (Engelhardt, 70.) - Kuranyi, Asamoah (Hanke, 59.).
Argentína:
Lux - Zanetti, Coloccini, Samuel (Santana, 62.), Heinze - Bernardi (Aimar, 53.), Cambiasso, Riquelme, Sorín - Tévez (Delgado, 80.), Figueroa.
gól: Kuranyi (29.), Asamoah (51.), illetve Riquleme (33.), Cambiasso (74.)

Tunézia - Ausztrália 2-0 (1-0)
Lipcse, 20 ezer néző
v.: Chandia (chilei)
Tunézia: Kaszraui - Trabelszi, Namusi, Szaidi, Ajari - Mnari, Nafti, Ben Szaada (Godbane, 69.), Csedli (Joma Isszam, 55.) - Santos (Dzsaziri, 89.), Guemamdia.
Ausztrália: Petkovic - McKain, Moore, Vidmar, Neill - Colosimo, Culina, Skoko (Cahill, 61.), Chipperfield (Milicevic, 38.) - Viduka (Thompson, 46.), Aloisi.
gól: Santos (26., 70.)

A csoport végeredménye:
1. Németország 7 pont (9-5)
2. Argentína 7 (8-5.)
3. Tunézia 3
4. Ausztrália 0

Miközben Juan Román Riquelme az argentin válogatottat próbálta győzelemre vezetni, véglegessé vált: a remek középpályás további négy évig a spanyol bajnokságban harmadik helyen végzett Villarreal labdarúgója marad - jelentette az MTI. A játékmester az előző két idényben az FC Barcelonától kölcsönben szerepelt a csapatban.

A két klub végül megegyezett egymással, s ennek értelmében a dél-amerikai futballista játékjoga 7 millió euróért a kanárik kezébe kerül. A Villarrealnak ezen felül további egymillió eurót kell fizetnie akkor, ha a gárda bejut a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába, és még egymilliót, ha a csapat a következő két idény valamelyikében BL-t érő helyre ér oda. A 26 éves Riquelme oroszlánrészt vállalt abban, hogy az együttes a következő szezonban elindulhat a legrangosabb európai kupasorozatban.