Vágólapra másolva!
Augusztus 14-én 20 órától a Puskás Ferenc-stadionban lép pályára a világ leghíresebb labdarúgócsapatának tartott Real Madrid: a királyi gárda ellenfele az "Öcsi bácsi" nevét viselő magyar együttes lesz, a gárdát Lothar Matthäus szövetségi kapitány állítja össze.

A szervezők keddi, budapesti sajtótájékoztatóján elhangzott: a barátságos találkozó bevételét jótékonysági célokra ajánlják fel. Elsősorban az évek óta betegeskedő Puskás Ferenc gyógykezelésére fordítják a várhatóan jelentős összeget, de gyermek-egészségügyi intézményeket és utánpótlás-válogatott csapatokat is támogatnak majd.

Valószínű, hogy a találkozó alkalmából megnyitják a Puskás Ferenc-stadion felső karéjának egy részét is, így mintegy 44 ezren figyelhetik majd a sztárokat. Szinte biztos, hogy három nappal később ugyanez lesz a helyzet, amikor az olimpiai bajnok argentin együttes szerepel majd a létesítményben.

A spanyol csapat vendégjátékára hamarosan elkezdik árusítani a belépőket, az árukat egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Az már eldőlt, hogy jelképes, 1 forintos áron 1700 jegyet kapnak különböző gyerekotthonok.

A Real Madrid 2005-2006-os csapata a magyar fővárosban játszik először Európában, ezért a szervezők meghívják a legjelentősebb európai klubok vezetőit is. A királyi klub delegációjában helyet kap Florentino Perez elnök, valamint két legendás játékos, Alfredo Di Stefano és Emilio Butragueno is. A csapat az összes nemzetközileg jegyzett sztárjátékossal, valamint az új igazolásokkal megerősítve érkezik hazánkba. A delegáció Grazból különgéppel érkezik Budapestre augusztus 13-án a déli órákban, s a találkozót követően repül vissza már Madridba.