Vágólapra másolva!
A keleti lelátó alapozásával folytatódott a győri ETO stadionjának az átépítése. Az öltözőépületet és kollégiumot is magába foglaló első ütem 3,8 milliárd forintba kerül, s az idén el kell készülnie. 

Az 1977-ben átadott győri stadion rekonstrukciója az idén januárban a keleti lelátó bontásával, illetve később az öltözőépület átalakításával kezdődött. Azóta a klub a létesítményben kialakított "konténervárosban" működik.

"A Magyar Fejlesztési Bank igazgatótanácsa jóváhagyta a beruházás hitelszerződését, néhány napon belül a szerződés hivatalos aláírása is megtörténik a két fél között. A keleti lelátó építésére kiírt pályázaton a Magyar Építők Rt. nyert, amely két héttel ezelőtt az első próbaalapozást elvégezte. A tíznapos várakozás és a próbaterhelés után kiderült: a talaj szilárd, a cölöpalapozás sikeres lesz" - mondta Klement Tibor, a Győri ETO ügyvezetője.

Az MFB és a Győri ETO közötti szerződés aláírása után hirdetnek kivitelezőt az öltözőépület belső átalakítására és a futballkollégium felépítésére. A 3,8 milliárdos beruházást legkésőbb az év végéig be kell fejezni. A rekonstrukció munkálatai ezt követően folytatódnak.

Ha sikerrel jár a 2012-as magyar-horvát Európa-bajnoki pályázat, Győr lesz a kontinensbajnoki mérkőzések egyik helyszíne.