Vágólapra másolva!
A hírek szerint Magyarországra érkezik, s az Újpest, valamint a Diósgyőr labdarúgócsapataival játszik mérkőzést az angol Ipswich Town együttese. Az angol másodosztály 3. helyén végző együttes a bajnoki rajt előtt egy hónappal, június közepén érkezne Magyarországra.

"Jelen pillanatban 90 százalék az esély arra, hogy összejön a mérkőzés. A tervek szerint az Ipswich július 21-én érkezne Magyarországra, egy nappal később az Újpesttel játszana, 24-én, vasárnap pedig a Diósgyőrrel" - nyilatkozta a Borsod Online-nak Sallói István, a DVTK szakmai igazgatója.

Az angol csapat a 2004-2005-ös bajnokságban a másodosztály harmadik helyén végzett. A klub története során nyert angol bajnokságot (1962), FA-kupát (1978), s a legendás Sir Bobby Robson irányításával UEFA-kupát (1981) is.

A klub a következő szezonban is Gálhidi Györggyel kezdi meg a munkát, de jól haladnak a tárgyalások az erősítések terén is. Kapusposzton Kövesfalvi István mellett a Ferencváros fiatal hálóőre, Berki Krisztián jelentheti a megoldást, így Takács Tamás megfelelő ajánlat esetén távozhat.

A védő Vámosi Csabával már megegyezett szóban az együttes, de a kiszemeltek között van az Újpestről távozó Tamási Zoltán, Németh Norbert kettős is. Pintér Zoltán Sopronból költözhet az ország másik végébe, míg Horváth Ferenc a skót Livingston csapatából szerződhet haza.

De lehet, nem egyedül jön, a hírek szerint a távozó román balhátvéd, Ciprian Dianu helyére az ugyancsak "skót" Kriston Attilát csábítja a klub. A szakvezetés még teszteli a napok óta a csapattal tréningező Almási Lászlót, Vágó Zoltánt és Georghe Menugongot és Fele Sándort is.