Vágólapra másolva!
Látszólag intenzív kapcsolat áll fenn Lisztes Krisztián és az 1860 München labdarúgócsapata között - állítja a Bild-Zeitung, amelynek nyilatkozva Karl Auer, a klub elnöke megerősítette, tárgyalnak a Werder Bremen magyar válogatott középpályásával.

Az Oroszlánok becenevű klub eddig öt játékost szerződtetett: az amatőrcsapatból érkező Nicky Adler, valamint a kölcsönből visszatérő Francis Adissa Kioyo (Rot Weiss Essen) mellett Fabian Lamotte (Schalke 04), Torben Hoffmann (Eintracht Frankfurt) és Stefan Reisinger (Wacker Burghausen) az új szerzemény.

Távozik a török Erol Bülüt, az egykori Mönchengladbach- és Panathinaikosz-sztár, Karlheinz Pflipsen, Stefan Frühbeis, valamint az orosz Gyenisz Busujev is, de várhatóan nem marad a védőspecialista nigériai válogatott Pascal Ojigwe sem.

Az új szerzemények egyike lehet viszont a magyar válogatott 29 esztendős középpályása, aki súlyos sérülését követően a tavalyi szezonban mindössze két összecsapáson lépett pályára csereként a Werder Bremen együttesében, amelynek a 2004-es bajnoki menetelésekor még kulcsszereplője volt.

"A másodosztályba csalogatni valakit nem egyszerű" - vélte a klub ügyvezető igazgatója, Roland Kneissl, de azt sem tagadta, Lisztes beleillene Reiner Maurer edző elképzeléseibe.

Lisztes szerződtetése azért is érdekes lenne, mert a játékost már több német élvonalbeli klubbal is hírbe hozták, ráadásul mikor visszautasította az Austria Wien ajánlatát, az osztrák lapok egy spanyol lehetőségről írtak. Ehhez képest a Bundesliga II visszalépés lenne...