Vágólapra másolva!

Eto'o hosszabbított, Kezman az Atléticóé

Samuel Eto'o, az FC Barcelona kameruni labdarúgója 2010-ig meghosszabbította szerződését a klubnál. Az Atlético Madridban folytatja pályafutását Mateja Kezman, a Chelsea szerb-montenegrói támadója.

"Az elsődleges célom az, hogy jövőre megnyerjük a Bajnokok Ligáját" - mondta a szerződéshosszabbítás aláírása után a 24 éves Eto'o, aki 24 góllal járult hozzá a katalán együttes bajnoki címéhez.

A villámgyors csatár eredeti szerződése 2008-ban járt volna le, ám új kontraktusával jobban keres, hiszen évi közel ötmillió eurót tehet zsebre. A Barca vezetői ezenfelül 150 millió euróban határozták meg a kivásárlási árát. A bajnokcsapatnál eddig a portugál Deco és Xavi hosszabbította meg szerződését, de jelenleg is folynak a tárgyalások Carles Puyollal, Victor Valdesszel, Ronaldinhóval és az edző Frank Rijkaarddal.

A korábbi híreknek megfelelően az Atlético Madridban folytatja pályafutását Mateja Kezman, a Chelsea szerb-montenegrói labdarúgója. A 26 éves csatár tavaly nyáron nagy reményekkel szerződött a szigetországba a holland PSV Eindhovenből - ahol három idény alatt 105 gólt lőtt -, de nem tudott magának állandó helyet kiharcolni José Mourinho bajnokcsapatában, hiszen 24 mérkőzésen mindössze négyszer volt eredményes. Kezmanért - aki három évre kötelezte el magát - kilencmillió eurót fizet a spanyol klub.

Alig néhány órával a szerb-montenegrói csatár bemutatása után a klub vezetői bejelentették, hogy gyakorlatilag mindenben megállapodtak Maxi Rodriguezzel, aki az Espanyolt hagyja el a madridiak kedvéért. Az argentin válogatott futballista jelenleg Németországban tartózkodik a Konföderációs-kupán, de napokon belül ő is aláírhatja szerződését. Az új csatárok érkezésével könnyen beigazolódhat az, amit már annyiszor cáfoltak a Atlético vezetői, vagyis, hogy Fernando Torres elhagyja az együttest.