Vágólapra másolva!
 

Nagyon úgy fest, hogy nem sokáig lesz csapat nélkül Christian Vieri. Az Internazionaléval pénteken szerződést bontott csatár ugyan szíve szerint Spanyolországban futballozna tovább, ám úgy tűnik, a legnagyobb érdeklődés Angliából van utána. A Premiershipből egyelőre a Tottenham, a Newcastle és a Bolton jelezte, hogy nagy örömmel látná a támadót, de már beszállt a versenybe a CSZKA Moszkva és az Olympiakosz is, míg Olaszországból állítólag a Juventus cserélné ki Trezeguet-t Vierire.

Komoly terveket szövögetnek az Atlético Madridnál. Három nappal azután, hogy Mateja Kezman aláírt, a fővárosi klub leigazolta Maxi Rodriguezt is. A piros-fehér-kékek 5 millió eurót fizetett az Espanyolnak az argentin válogatott csatárért, aki három évre kötelezte el magát. Rodriguez az előző idényben 15 gólt szerzett a Primera Divisiónban, így nagyban hozzájárult a barcelonai csapat ötödik helyéhez, melynek révén az UEFA-kupában indulhat.

A Real Madridnál természetesen továbbra is Robinho a téma, a legnagyobb brazil ígéret átigazolásával kapcsolatos híradások száma lassacskán megközelíti a David Beckham szerződtetése előtti hírdömpinget. A Santos elnöke, Marcelo Teixeira egy brazil tévéinterjúban mindenesetre csípőből cáfolta, hogy bárki is hivatalos ajánlatot tett volna Robinhóért, és bár a 21 éves támadó bevallása szerint lélekben már madridinak érzi magát, az elnök egyelőre jogi lépéseket fontolgat, amiért a Real a Santos engedélye nélkül környékezte meg a játékost.

A Reallal nemrégiben szintén hírbe hozott Antonio Reyes viszont úgy tűnik, nem megy sehová Londonból, az Arsenal ugyanis egy 2010-ig szóló szerződéshosszabbítással kínálta meg, amit a csatár feltehetőleg nem fog visszautasítani.

Boudewijn Zenden elismerte, hogy amennyiben mindent rendben találnak az egészségügyi vizsgálatokon, úgy a következő szezont már a BL-címvédő Liverpoolban kezdheti meg. A feleknek csak egymással kellett megegyezniük, a holland válogatott szélsőnek ugyanis lejárt a szerződése a Middlesbrough-nál. A piros-fehérek ugyan marasztalták, ám a felajánlott kétéves szerződés helyett Zenden csak egy évre lett volna hajlandó aláírni, ezt a változatot pedig a Boro klubvezetése nem fogadta el. Zendennek nem lesznek beilleszkedési gondjai Rafa Benítez csapatában, hiszen korábban éveken keresztül futballozott az FC Barcelonában.

Az RCD Espanyol után a Paris-SG is ajánlatot tett az argentinok U20-válogatott csapatkapitányának, Pedro Zabaletának. A San Lorenzo középpályásáért a francia klub 4,2 millió eurót ajánlott. Alig néhány nappal azután, hogy napvilágra került a Juventus Patrick Vieira utáni érdeklődésének híre, az Arsenal másik francia sztárját, Robert Pirest is összeboronálták a torinói klubbal.

Alfio Basile, a volt argentin szövetségi kapitány, akit a napokban neveztek ki a Boca Juniors vezetőedzőjének, máris megkezdte az új csapat építését. Első igazolása az Independiente középpályása, Federico "Pocho" Insúa, aki korábban már futballozott a spanyol Málagában, de Európában meg sem tudta közelíteni dél-amerikai formáját. Az Olympique Marseille a hírek szerint szívesen szerződtetné Nuno Valentét, az FC Porto balhátvédjét.