Vágólapra másolva!
Huszti Szabolcs, a magyar labdarúgó-válogatott játékosa huszonkét percet töltött a pályán a Luis Figo alapítványa által szervezett gálamérkőzésre. A találkozóra a portugáliai Algarvében került sor, s 2-1-re nyert a Real Madrid világsztárjának együttese a magyar balszélsőt is "foglalkoztató" gárda ellen.

"Óriási élmény volt világsztárok ellen játszani. Ugyan nem Figo csapatába kerültem, de olyan labdarúgók szerepeltek a mi együttesünkben is, mint Cristiano Ronaldo, Djalminha vagy éppen Mijatovic, az edzőnk pedig Bobby Robson volt" - mondta Huszti a 100 százalék Fradi című hetilapnak. "Engem a 68. percben cseréltek be, baloldali középpályást játszottam, úgy érzem, nem ment rosszul a játék. A végén 2-1-es vereséget szenvedtünk Figóéktól, de ezen a találkozón nem ez volt a lényeg. Örülök, hogy részt vehettem ezen a jótékonysági mérkőzésen és ezzel is segíthettem a rászoruló gyerekeken."

A Luis Figo Alapítvány minden évben rendez egy All-Stars-meccset, melynek bevételéből a portugáliai iskolák kapnak sportszereket. A legutóbbi szezonban a Ferencvárost erősítő Huszti az első magyar játékos, akit meghívtak erre az eseményre. A találkozót Figo csapata nyerte meg, s a gólokat Ronaldo (2), illetve Jestrovic szerezték.