Vágólapra másolva!
A szervezők tájékoztatása szerint Placido Domingo világhírű operaénekes végzi el a kezdőrúgást a Puskás Ferenc-stadionban július 27-én 20.15-től sorra kerülő jótékonysági labdarúgó-mérkőzésen, amelyen a több mint két évtizedes múlttal rendelkező Forma-1-es válogatott a Magyar All Star-csapattal találkozik.

Az is elképzelhető, hogy az előadó a találkozón is szerephez jut. Egy Domingo feliratú mezt mindenesetre már készítettek a szervezők a budapesti koncertjére készülő énekesnek, aki egyébként személyes jóbarátja a pilóták csapatkapitányának, a hétszeres világbajnok Michael Schumachernek.

A világsztár egyben meghívta a csapatokat a július 29-i budapesti koncertjére, sőt szeretné, ha az ő előadásán adnák át a szervezők az árváknak összegyűjtött pénzt. A hazai együttes névsora egyelőre nem ismert, az viszont biztosra vehető, hogy egy világszerte ismert sportembert kértek fel a szervezők a magyar csapat kapitányának, akit hétfőn mutatnak be sajtótájékoztató keretében.

A vendégeknél futballcipőt húz Michael Schumacher, az idei pontversenyt vezető Fernando Alonso, az idénynyitó ausztráliai futamon győztes Giancarlo Fisichella, az indianapolisi edzéselső Jarno Trulli, az első magyar F-1-es pilóta, Baumgartner Zsolt, az újonc Vitantonio Liuzzi, valamint a "régiek" közül Riccardo Patrese és Ivan Capelli is.

A gálameccs teljes bevételét jótékonysági célokra fordítják: 30 százalékot utalnak az UNESCO számlájára, míg 70 százalék jut a határon túli, rászoruló magyar gyerekeket segítő Dévai Szent Ferenc Alapítványnak, valamint a hazai fiatalokat támogató SOS Gyerekfalunak.

A huszonöt éves múlttal büszkélkedő pilótaválogatott eddig 13 millió eurót gyűjtött össze fellépései során. A találkozót élőben közvetíti a Duna Televízió. A Forma-1-es Magyar Nagydíjra július 29-31-én kerül sor a Hungaroringen. A belépőkkel kapcsolatban érdemes tudni, hogy a 06-30-3030-999-es számon rendelhetőek jegyek, míg információt a 06-30-4258-377-es számon kaphatnak az érdeklődők.

[origo] / (MTI)