Társoldalunk:

Lékó lesz a futballvezér Schumiék ellen

2005.07.18. 18:17

A magyar csapat 20 fős kerettel vág neki a jövő szerdai gálameccsnek, s a szervezők felfedték a sztárgárda névsorának a felét, a szövetségi kapitány megnevezésére viszont még várni kell. A csapatkapitány Lékó Péterről már esett szó, de ki is a további kilenc csapattag?

A kapuban: Csank János
Az egykori szövetségi kapitány, a Sopron jelenlegi vezetőedzője vállalta, hogy hosszú évek után először újra kapuskesztyűt húzzon. A markáns arcú trénernek egészen biztosan nehéz dolga lesz, ha útját akarja állni a rutinos focista hírében álló Schumacher, Alonso duónak no és a többi F1-es pilóta rohamának.

10-es mezben: Détári Lajos
Az egykori világválogatott, a '80-90-es évek legelismertebb magyar labdarúgója Görögországból csak a mérkőzés kedvéért érkezik újra egy napra Budapestre. Détári pályafutása során számos gálán futballozott világsztárok ellen, és ezúttal is örömmel vállalta a szereplést. Az egykori remek játékmester elmondta: Michael Schumachert többször látta már játszani, és biztos benne, hogy labdarúgóként is szép karriert futott volna be a hétszeres F1-es világbajnok.

A legnagyobb munkabírással rendelkező: Rudolf Péter
A magyar színház- és mozilátógatók kedvence ezúttal nem kis bravúrt kíván véghez vinni. Rudolf Péter a mérkőzés napján is forgatni fog, mégpedig az Üvegtigris című nagy sikerű filmjének a folytatását. Ennek ellenére mindenképpen szeretne ott lenni a Puskás-stadionban, ahol saját bevallása szerint bárkivel szívesen focizna, nemhogy Schumiék ellen. Rudolf Péter úgy tervezi, hogy a forgatás befejezése után azonnal a stadionba száguld, ahol egy új szerepben csillogtathatja meg képességeit. Kevesen tudják, hogy a kiváló színész remekül bánik a labdával.

A középpálya tengelyében: Illés Béla
A pályára lépések számát tekintve Illés a magyar első osztály csúcstartója és a mai magyar mezőny egyik legtechnikásabb játékosa. A csak "legnagyobb királyként" emlegetett futballista a közeli bajnoki rajt ellenére is vállalta, hogy ott lesz a Puskás-stadionban, hiszen megtisztelőnek tartja a felkérést, és örömmel segíti a nemes célt szolgáló rendezvényt.

A nagy visszatérő: Lisztes Krisztián
Hosszú sérülése miatt a magyar közönség meglehetősen régen láthatta nemzetközi mérkőzésen Lisztes Krisztiánt, aki a MAI CASCO Futball Grand Prix keretében tér vissza a Puskás-stadionba. A szellemes megoldásairól és cselsorozatairól ismert középpályás egyébként nagy F1-rajongó.

A BL-hős csatárkettős: Zoran Kuntic és Goran Kopunovic
A gáláról nem hiányozhat az a két labdarúgó, aki tíz évvel ezelőtt a Bajnokok Ligájába lőtte a Ferencvárost. Zoran Kuntic és Goran Kopunovic úgy vélik, számukra a futball akkor is az öröm forrása volt és ma is az, ezért örömmel szórakoztatják majd a Puskás-stadionba kilátogatókat. Vélhetően mindketten a csatársorban kapnak majd helyet, de leszögezték: ezen a gálameccsen bármely poszton szívesen pályára lépnek.

A védelem tengelyében: Mészöly Géza
A magyar válogatott egykori védője, az Újpest csapatának jelenlegi szakvezetője lesz a hazai védelem irányítója. Mészöly Géza biztos benne, hogy a magyar All Star-csapat olyan összetételű gárda, amely nagyon nehéz feladat elé állítja majd a pilótákat. A jól fejelő védő szerint a magassági fölényre nem számítható Alonsóék gyorsasága lehet az a fegyver, ami viszont a magyar csapat tagjainak gondot okozhat.

A labdazsonglőr óriás: Carlos Perez
A szervezők nagy örömére a magyar csapatot öltöztető Puma megoldást talált arra, hogy a világ egyik legcsodálatosabb kézilabdázója, Carlos Perez megmutathassa, hogy lábbal is varázslatos dolgokra képes. A 2 méteres óriásnak 49-es futballcipőt kellett gyártani, hogy ott lehessen a pályán. Akik látták már a népszerű Charlie-t focizni, azok biztosak lehetnek abban, hogy nem csupán magassága miatt emelkedik majd ki a mezőnyből.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK