Vágólapra másolva!
Az egyik kispadon az egyetlen magyar aranylabdás, azaz Albert Flórián, a másikon pedig az aranyhangú énekes, Placido Domingo fog ülni a szerdán 20.15-kor kezdődő Hungarian All Stars - Nazionale di Piloti labdarúgó-gálamérkőzésen. A Puskás-stadion pályáján is parázs csatákra kerül majd sor, legalábbis Lisztes Krisztián az esemény keddi sajtótájékoztatóján erre tett ígéretet.

Kedden a Forma-1-es pilótákat elszállásoló Kempinski Hotel Corvinusban tartott sajtótájékoztató - egyik - sztárvendége a pénteki budapesti koncertjére készülő világhírű operaénekes, Placido Domingo volt, aki már korábban jelezte, hogy elvégzi a kezdőrúgást a találkozón. A spanyol tenort Mario di Natale, az F1-es pilótacsapat elnöke felkérte arra, hogy a szerdai meccsen legyen a vendégek szövetségi kapitánya, Domingo pedig örömmel mondott igent.

"Rendkívül megtisztelő a felkérés számomra, ugyanis imádom a labdarúgást és a Forma-1-et. Nagy kedvencem volt annak idején Puskás Ferenc, valamint Emilio Butragueno, a mostaniak közül pedig Raúl. Korábban ültem már egy kétszemélyes Forma-1-es autóban, s igen nagy élmény volt kipróbálni a Ferrarit. Jómagam pénteken a Puskás-stadionban adok majd koncertet, így nem okoz gondot, hogy már előzetesen tartsak egy pályabejárást, és szerdán elvégezzem a kezdőrúgást is. Szeretem a sportot, de ha sokkal fiatalabb lennék, akkor is az operaénekesi pályát választanám. Amennyiben a Forma-1 és a labdarúgás között kellene választanom, akkor a futballra voksolnék. Már nagyon várom a vasárnapi Magyar Nagydíjat."

Di Natale elnök bemutatta a sajtónak Michael Schumacher 11-es számú mezét, majd elmondta: "Nagyon köszönjük a meghívást, és köszönjük Baumgartner Zsolt közreműködését, aki nélkül ma nem lehetnénk itt. Jó hír számunkra, hogy leigazoltuk Thomas Laudát, aki Budapesten debütál majd a csapatunkban, és akinek a játékát vélhetően édesapja is megnézi majd. Sajnos lesz egy hiányzónk is Jarno Trulli személyében, Fernando Alonso pedig a második félidőre érkezhet majd meg."

Forrás: [origo]

Baumgartner, Lisztes, Domingo és Schumi meze

A magyar csapat tagjai közül Lisztes Krisztián volt jelen, aki arról beszélt, hogy biztosan éles mérkőzést vív majd a két csapat. "Óriási megtiszteltetés, hogy ilyen világhírű sztárok ellen játszhatok, ráadásul egy nemes cél érdekében. A legfontosabb az, hogy rászoruló gyermekeken segíthetünk. Nekem is vannak gyermekeim, így tudom, hogy mennyire fontos törődni azokkal, akik nem családban nőnek fel. Ami a meccset illeti, szeretném eloszlatni a kételyeket, biztosan nem lesz könnyed szórakozás, sokkal inkább egy komoly meccs, hiszen itt sportemberek lesznek a pályán, akik győzni akarnak. Michael Schumachert ismerve úgy vélem, fel kell kötnünk a gatyát, de bízom benne, hogy közönségszórakoztató meccset vívunk majd."

"Biztos vagyok abban, hogy sok néző lesz szerdán a stadionban, és köszönöm mindenkinek, aki jegyet váltott, jön és segít. Vettem 20 jegyet, melyet a dunaújvárosi Jószolgálati Alapítványnak juttattam el, így megtekintheti több értelmi, érzékszervi és mozgásában sérült fiatal is a meccset" - mondta Baumgartner Zsolt.

A magyar csapat kapitánya, a sakkozó Lékó Péter Szeged megyei I. osztályú együttesével keményen készül a találkozóra. Kétségessé vált azonban, hogy Détári Lajos pályára léphet-e szerdán, az egykori világválogatott labdarúgót ugyanis csak egy napra engedi el görög csapata, ahol jelenleg edzősködik. Ha Döme nem jön, akkor Lisztesé lesz a 10-es mez.