Vágólapra másolva!
Két európai nagycsapat is külföldi túrán szerepel, a Manchester United Ázsiában, az AC Milan az Egyesült Államokban játszik felkészülési mérkőzéseket. A két klub közül ezúttal az olaszok örülhettek, 3-1-re legyőzték ugyanis a Chicago Fire csapatát, míg az angolok 2-1-es vereséget szenvedtek a japán Kashima Antlerstől.

A Milanban két új szerzemény is gólt szerzett, az Intertől érkezett Vieri talált először a Chicago kapujába, de erre Rolfe gyorsan válaszolt, aztán a piros-feketéknél debütáló Gilardino eldöntötte a meccset, Serginho pedig csak fölényesebbé tette a sikert a lefújás előtti pillanatokban.

Chicago Fire (amerikai) - AC Milan (olasz) 1-3 (1-1)
gól: Rolfe (22.), illetve Vieri (21.), Gilardino (76.), Serginho (93.)

A Manchester első vereségét szenvedte el a távol-keleti túráján, miután Maszasi Motojama duplájára Ryan Giggs révén csak egy találattal tudtak felelni a Vörös Ördögök. A mérkőzés vége ráadásul elég csúnyára sikeredett manchesteri szempontból, Ruud van Nistelrooy előbb beletérdelt az egyik japán védőbe, úgy, hogy a labda a közelben sem volt, majd majdnem nekiesett Rio Ferdinandnak, aki számon kérte rajta, hogy nem ment a labdákért az utolsó percekben.

Kashima Antlers (japán) - Manchester United (angol) 2-1 (2-0)
gól
: Motojama (5., 24.), illetve Giggs (8.)

A Japánban túrázó Bayern München könnyed győzelmet aratott az FC Tokyo otthonában. A német bajnok szombaton a Jubilo Iwata ellen lép pályára.

FC Tokyo (japán) - Bayern München (német) 0-4 (0-2)
gól: Makaay (19.), Lúcio (20.), Guerrero (73.), Salihamidzic (74.)