Vágólapra másolva!
Két hónapnyi szünet után szombaton ismét elrajtol a magyar labdarúgó-bajnokság. A nyári események talán egy kissé megkavarták az erőviszonyokat, papíron elsősorban a fővárosi csapatok gyengültek, ám mint azt már megtanulhattuk, futballközegünkben nem érdemes hosszú távú jóslatokba bocsátkozni. Összeállítunkban mindenesetre áttekintjük, hogy miről szóltak a hírek a holtszezonban, illetve hogyan alakultak át a csapatok játékoskeretei.

Budapest Honvéd

Kispesten elsősorban az Olaszországból szerződtetett edző érkezése és a Honvéd életében már-már klasszikusnak számító indulni vagy nem indulni kérdés tartotta lázban a klub szimpatizánsait.

A Brescia pályaedzői posztját a Bozsik-stadion kispadjára cserélő egykori középpályás, Aldo Dolcetti erőnléti edzőjével együtt egy szezonra kötelezte el magát Puskás Ferenc egykori klubjához, noha a kontraktus megkötésekor még erősen kétséges volt, hogy megkapja-e a Honvéd az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet.

A bizonytalanság okozója a csapat egykori edzőjével, Tornyi Barnabással évek óta folytatott ádáz perlekedés volt, ám ahogy az egy valamirevaló szappanoperától elvárható, a történet egyfajta happyenddel zárult, Piero Pini főtulajdonos letétbe helyezte a jelenleg televíziós szakkommentátorként tevékenykedő trénernek járó 40 millió forintot, elhárítva a legfőbb akadályt az élvonalbeli részvétel elől.

Az új bajnokságra kitűzött cél a dobogó, ám hogy ez meg is valósuljon, ahhoz az erősítések tükrében valóban nagyot kell alkotnia Aldo Dolcettinek. Érkezett ugyan Andre Alves Santos Brazíliából, Tóth Iván Pápáról, Venczel Balázs Szombathelyről, Takács Tamás Diósgyőrből és Miski Zoltán Dabasról, búcsút intett viszont a klubnak Budovinszky Krisztián, Erdélyi Miklós, Facskó Balázs, Herczeg Miklós, Hornyák Vendel, Szili Attila, Vén Gábor, valamint a mérsékelt hiányérzetet maga mögött hagyó Junior, Mano-Mano, Marito, Patricio légióskvartett.

Nem javítja a Honvéd esélyeit az sem, hogy - a sportnapilap információja szerint - az előző idénybeli bérek egy részével továbbra is tartozik a klubvezetés a játékosoknak.

Diósgyőri BFC

Új tulajdonossal és rutinos futballistákkal vág neki a bajnokságnak a Diósgyőr. A csapatot működtető gazdasági társaságot a Sport Invest Kft. és az NSA Lizing Kft. vásárolta meg, a megújult vezetés pedig nem vesztegette az időt: hazahozta Horváth Ferencet Skóciából, leigazolta Tamási Zoltánt Újpestről (a védő később sajnálatos módon sípcsonttörést szenvedett, és valószínűleg az egész őszi szezont ki kell hagynia), Pintér Zoltánt Sopronból, Vámosi Csabát Kecskemétről, Farkas Norbertet Kaposvárról, Farkas Viktort Pápáról, Berki Krisztiánt a Fraditól és Almási Lászlót Salgótarjánból.

A távozók között az Admira Wackerbe szerződött Egressy Gábor a legnagyobb név, rajta kívül elhagyta Miskolcot Gajda István, Hompoth Balázs, Horváth Tibor, Sikur Lajos, Takács Tamás és Uray Anndrás, valamint a Loki kölcsönjátékosai: Belényesi Miklós, Máté Péter, Müller Zsolt és Virágh Aladár.

A listát végignézve nem vitás, hogy ütőképesebb lett a Diósgyőr, amit az angol másodosztályban szereplő Ipswich Town 1-0-s legyőzése is jelzett.