Vágólapra másolva!
A címvédő Debrecen 2-1-re nyert a ZTE ellen a labdarúgó NB I 2005-2006-os szezonjának első fordulójában, amelyben a Rákospalotai EAC hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett az MTK csapatától, míg a szintén újonc Tatabánya 1-1-es döntetlent ért el a Pápa ellen. A kupagyőztes Sopron 1-1-re végzett a Honvéddal, míg a Győr 2-1-re nyert a Vasas otthonában, akárcsak a hazai pályán játszó Pécs a Kaposvár ellen.

Labdarúgó NB I, 1. forduló:
Rákospalotai EAC - MTK 1-2 (1-1)
Budai II László-stadion, 1000 néző
v.: Erdős
REAC: Farkas B. - Szirtesi, Nagy G., Kapcsos, Sallai - Cseri (Németh, 46.), Földvári, Török, Somorjai (Csopaki, 68.), Polonkai, - Torma (Nyerges, 72.).
MTK: Végh - Balogh B., Lambulic, Juhász, Pollák - Czvitkovics, Zabos (Horváth L., 76.), Jezdimirovic, Bori (Bonifert, 56.) - Pál (Illés, 56.), Kanta J.
gól: Török (43.), illetve Kanta J. (27.), Czvitkovics (75.)
sárga lap: Kapcsos (52.), illetve Kanta J. (41.)

21. perc: Polonkai remek ütemben ugratta ki Törököt, aki lefordult Juhászról, majd 8 méterről Véghbe lőtt.

27. perc: Kanta J. vezetgette a labdát, majd 23 méterről lövésre vállalkozott, és a labda a kapu jobb oldalában landolt (0-1).

38. perc: Pál cselezte be magát a 16-oson belülre, majd nagy erővel lőtt, de a középre tartó labdát Farkas B. kiütötte.

43. perc: Földvári adott be a jobb oldalról, amibe az ötösön érkező Török a lehető legjobb ütemben tette bele a lábát, így a labda a jobb felső sarokban kötött ki (1-1).

48. perc: Czvitkovics tört be a 16-os jobb oldalán, majd nagy erővel lőtt, de Farkas B. bravúrral védett.

75. perc: Bonfiert futott el a jobb oldalon, majd a középen helyezkedő Illés elé passzolt, aki egy klasszis mozdulattal elfektette a védőt, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta Czvitkovicsot, aki 5 méterről a hálóba passzolt (1-2).

87. perc: vendég kontra végén Illés egyedül tört kapura, majd kicselezte Farkast is, de a hálóőr egy nagyszerű vetődéssel még lelopta a labdát a támadó lábáról.

A hazai együttes láthatón arra törekedett, hogy biztonságos védekezésből gyors ellentámadásokat vezessen, ám ezek a törekvések többnyire hamar elhaltak a jól tömörörülő MTK-védők gyűrűjében. Az első félidő "csendjét" Kanta József törte meg egy remek lövéssel, de nem térhetett a vezetés nyugodt tudatában pihenőre a kék-fehér gárda, hiszen az első igazi rákospalotai akció végén Török egyenlíteni tudott.

A második félidőben már többet támadtak a csapatok, így a kapuk is többször forogtak veszélyben, és a találkozót egy Illés-megoldás döntötte el. Garami József tanítványai összességében többet tettek a győzelemért, így megérdemelten távoztak három ponttal, ami azt jelenti, hogy a REAC vereséggel kezdte élvonalbeli szereplését.