Vágólapra másolva!
Augusztus 21-én, vasárnap az FC Fehérvár-Budapest Honvéd bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt adják át a Sóstói-stadion főlelátóját Székesfehérváron - hangzott el az önkormányzat, valamint a stadiont, illetve a klubot üzemeltető kft. közös sajtótájékoztatóján.

"A 3500 férőhelyes főlelátó építésének második ütemében a közönséget kiszolgáló úgynevezett nulladik szintet fejeztük be, illetve az épület kívülről teljes egészében lezárásra került" - mondta Bozai István, a Sóstói Stadion Kft. ügyvezetője. Hozzátette, hogy az első szinten alakítják ki a sajtó- és a VIP-páholyokat, ezek megvalósítására magántőkét is be kívánnak vonni. Ez ügyben megkezdődtek a tárgyalások - tette hozzá Bozai István.

Póczos Géza, a székesfehérvári önkormányzat városfejlesztési igazgatója hangsúlyozta, hogy a rekonstrukció második üteme 266 millió forintból valósult meg, melynek 50 százalékát állami támogatásból finanszírozták. Hozzáfűzte, hogy e fejlesztésekkel a Sóstói-stadiont a kormány által jóváhagyott felújítási programban az A kategóriás stadionok közé sorolták, így csoportmérkőzések helyszíne lehet a 2012-es, esetleges magyar-horvát közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

"Az FC Fehérvár - Budapest Honvéd bajnoki mérkőzés megtekintése mind a hazai, mind a vendégszurkolók számára ingyenes lesz" - jelentette be Szieben László, aki elmondta, hogy az új tulajdonosi kör az önkormányzattal közösen családi programmá szeretné tenni a nyitóünnepséget, illetve a labdarúgó-mérkőzéseket. Ennek érdekében a hazai bajnokikat a nők, a diákok és a nyugdíjasok jelképes, 100 forintos áron látogathatják. Az ebből származó bevételt pedig az utánpótlásra fordítja a klub. Hozzátette: a többiek a tavalyi árakon válthatják meg a jegyeket, illetve a bérleteket.

A Sóstói-stadion rekonstrukciója 2002-ben kezdődött meg, a két ütemben összesen 1,666 milliárd forintot fordítottak a fejlesztésre, amelyből 1,033 milliárd forint az állami támogatás. Az első ütem során a "mínusz egy szintet" a játékosok másfél éve vehették birtokukba. Sikeres Eb-pályázat esetén egy 40 ezer férőhelyes stadion építése a cél, amely mintegy 10 milliárd forintos beruházást jelentene.