Vágólapra másolva!
Háromgólos győzelemmel avatta fel az Allianz Arénát az egy félidőn keresztül emberhátrányban játszó Bayern München a Borussia Mönchengladbach ellen a 2005/2006-os Bundesliga első fordulójának nyitómérkőzésén.

A 12. percben Helveg kézzel paskolta el a labdát a gólhelyzetben kitörő Makaay elől, a vendégek azonban mind a büntetőt, mind az emberhátrányt megúszták. Két perc múlva egy szöglet után az előző szezon legjobbjának választott Ballack perdített szemfülesen, de nem elég pontosan. A 21. percben Kahn bizonyította, hogy még mindig jók a reflexei: miután pocsékul mozdult ki egy jobb oldali szögletre, Sverkos lövését követően nagy bravúrt bemutatva korrigált.

A 28. percben szép találattal nyitotta meg a Bundesliga-gólok sorát a Bayern: Santa Cruz visszagurításából Hargreaves csavart tizenöt méterről a bal felső sarokba (1-0). Nem sokra rá Ballack növelhette volna az előnyt, de tíz méterről a kapu mellé fejelt. A 38. percben Ballack úgy döntött, hogy inkább gólpasszal próbálkozik, hajszálpontos beadását azonban elmulasztotta értékesíteni Santa Cruz.

A másik oldalon a saját kapuja előtt is sokat bizonytalankodó Helveg puskázott el egy egyenlítési esélyt, de még nála is rosszabbul járt Ismael, aki Neuville lerántásáért első müncheni bajnokiján a kiállítása sorsára jutott. A sértett szabadrúgását Kahn látványos mozdulattal hárította.

Az 51. percben Santa Cruz a kapufát találta el egy bajor ellentámadás végén, aztán a másik oldalon Neuville közeli ollózása akadt el Demichelisben. A 65. percben ismét Santa Cruz állandósíthatta volna helyét a kezdő csapatban, de eltekerte a labdát a bal kapufa amellett.

Mintegy húsz perccel a vége előtt pályára lépett a 'Gladbachban Giovane Elber, az éveken át a bajorok színeiben gólokat ontó brazil csatár azonban nem talált be egykori csapatának, így a beígért sztriptíz is elmaradt. Majdnem gólt lőtt viszont a balhátvéd Jansen, aki miután az egész Bayern-védelmet állva hagyta, 10 méterről jobbal a kapufára spiccelte a labdát.

A Bayern a mérkőzés vége felé látszólag már csak az előny megőrzésére törekedett, egy váratlan kontra végén mégis a bajnok szerzett újabb gólokat: előbb a 86. percben Jeremies előre emelt labdáját vágta a jobb alsó sarokba a védőket lehagyó Makaay, majd két perc múlva a holland támadó ismét szembe találta magát a kapuval, és 16 méterről nem is hibázta el azt.

Így történt, hogy bár a Bayern München győzelme az utolsó percekig veszélyben forgott, a végén mégis 3-0-ra nyert a tíz emberrel játszó Bundesliga-címvédő.

Bundesliga, 1. forduló:
Bayern München - Borussia Mönchengladbach 3-0 (1-0)
gól:
Hargreaves (28.), Makaay (86., 88.)
kiállítva: Ismael (Bayern, 43.)