Társoldalunk:

Real-bemutató az Alpok bércei között

2005.08.10. 7:59

Speciális - egyszerre közönségvonzó és erőnlétjavító - foglalatosság a futballstadion mögötti strandröplabda-pálya bokáig érő homokjában művelt sajátos lábtengó. Két-kétfős csapatok "gyilkolják" egymást, méghozzá olyan alapon, hogy a győztes mindig a pályán marad, s kapja az újabb és újabb ellenfelet.

A Roberto Carlos, Míchel Salgado brazil, spanyol párosnak nincs ellenfele, még a Ronaldo, Julio Baptista "tiszta" brazil duót is magabiztosan takarítják le a homokról. Patakokban csörög a verejték Roby Carlosékról a derekasan tűző alpesi napsütésben, negyvenöt perc alatt legalább két kilót fogynak - nem lesz gond az erőnléttel a nagy őszi-téli-tavaszi menetelés alatt.

A szálláshely, a Hotel Schloss Pichlarn külön misét ér. Másfél kilométerre a ministadiontól, a hegyoldalban - golfpálya, lovasterep és smaragdzöld alpesi legelők környezetében - épült az impozáns kastélyerőd, amely ma már ötcsillagos szálloda, egyike Ausztria öt legelőkelőbb vendéglátóipari létesítményének. Ehhez képest az árak nem is borsosak, éjszakánként 140 és 250 euró között mozognak fejenként, napi háromszori étkezéssel.

Forrás: [origo]

Itt tartják mindennap délután fél egykor a kötelező sajtóbeszélgetést, amelynek kedden az uruguayi Pablo García volt a vendége. Az uruguayi illendően válaszolgat a kérdésekre, az [origo] érdeklődésére, hogy milyen érzésekkel várja a vasárnapi, budapesti meccset, így felel:

"Kezdjük azzal, hogy az a míster (Luxemburgo, a vezetőedző) dolga, hogy kit állít a csapatba, tehát még az sem biztos, hogy játszani fogok. Mindenesetre remek befejezése lesz ennek a másfél hónapos világkörüli mérkőzés- és edzéssorozatnak. Nekem már az is óriási dolog, hogy itt edzhetek a Madriddal, s ha még be is kerülnék a csapatba, akár védő-, akár védekező középpályás poszton, az csak ráadás lenne. Reménykedem abban, hogy sikerül személyesen is találkoznom a legendás Pancho Puskással, bár hallom, hogy nincs túl jó egészségi állapotban."

Erre az utolsó megjegyzésre csak annyit, hogy az Irdningben tartózkodó spanyol kollégák elmondása szerint Puskás gyógykezelésének költségeit a Kútvölgyi úti kórházban - minden ellenkező, hazai híreszteléssel szemben - szinte kizárólag a Real Madrid állja. Ezt azonban "Öcsi" egykori klubjánál nem verik nagydobra...

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK