Vágólapra másolva!
Az angol bajnokságot éveken keresztül az Arsenal FC és a Manchester United versengése határozta meg, az előző idényben azonban a Chelsea megtörte a két egyesület egyeduralmát, és sokak szerint innentől kezdve a Kékek uralkodása következik. Ehhez azért bizonnyal lesz egy-két szava az Ágyúsoknak és a Vörös Ördögöknek is, és nem szabad elfeledkeznünk a BL-győztes Liverpoolról sem. A magyar érdekeltség sajnos csökkent a Crystal Palace búcsújával, a West Brom kulcsembere, Gera Zoltán viszont a tavalyinál is jobban reflektorfénybe kerülhet.

Roman Abramovics 2003 nyarán vette át a Chelsea-t, ám az első évben még nem sikerült semmilyen trófeát nyernie a csapattal, pedig már akkor is temérdek pénzt költött el. Tavaly nyáron azonban nem csak játékosok, hanem egy új tréner is érkezett José Mourinho személyében, akinek meglehetősen magabiztos nyilatkozatait eleinte bizony erősen kétkedve fogadták Angliában, azonban a portugál szakvezető hamar bebizonyította, hogy nem a levegőbe beszél.

A Chelsea hatalmas fölénnyel nyerte meg az aranyérmet, a szezon során mindössze egy vereséget szenvedett, és a klub még azt is elbírta, hogy a támadórészlegből néhány kulcsembere sérülés miatt kidőlt a sorból.

Tulajdonképpen csak két gyengébb pontja volt a gárdának, és Mourinho a nyári átigazolási időszakban mindkét pozícióba igazolt új játékost: a balhátvéd posztjára az Athletic Bilbao focistája, Asier del Horno érkezett, a középcsatár helyére pedig a tulajdonképpen a Chelsea labdarúgójának számító, ám az előző szezonban kölcsönben az AC Milanban szereplő Hernán Crespo.

Ezenfelül a Manchester City válogatott szélsőjének, Shaun Wright-Phillipsnek a megvétele már csak luxus volt, amit csupán a Chelsea engedhetett meg magának - így valóban egy elképesztően erős keret áll Mourinho rendelkezésére, ráadásul a csapatépítéssel sem kellett foglalkoznia.

Az első trófeát máris megszerezte a klub, hiszen megnyerte a Community Shieldet az Arsenal ellen, és a meccs mindkét gólját Didier Drogba szerezte, aki a jelek szerint nem adja könnyen a helyét a kezdő tizenegyben. A Kékek a Premier League első számú esélyesének számítanak, és Mourinho a maga stílusában természetesen nem is titkolta, hogy véleménye szerint megint bajnok lesz a csapata.