Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság első fordulójában az Arsenal, az utolsó tíz percben szerzett gólokkal, 2-0-ra legyőzte a Jenas kiállítása miatt hatvan percet emberhátrányban játszó Newcastle-t. A bajnok Chelsea nagyon megszenvedett az újonc Wigan ellen, Crespo a 93. percben lőtte a Mourinho-brigád győztes gólját.

A 15. percben jegyezhettük fel az első lehetőséget a nagy iramban induló találkozón, akkor Carr a saját kapuja előtt Bergkampnak ajándékozta a labdát, de a holland támadó lövését Given védte. Két perccel később egy másik rutinos róka, a 35. születésnapját szombaton ünneplő Shearer lőtt el keresztbe az Arsenal kapuja előtt Jenas passza után.

A 32. percben Jenas csúszott be Gilberto Silvának, és bár a labdát is eltalálta, brutálisan telibetrafálta a brazil középpályás lábát, Bennett bíró pedig piros lapot mutatott fel a Szarkák játékosának. A félidő vége előtt még Toure löketét piszkálta ki a rövid saroknál Given, a másik oldalon pedig Shearer szerzett lesgólt, így 0-0-val vonultak pihenőre a csapatok.

A szünet után a hazaiak folyamatos nyomás alatt tartották a vendégeket, de a fegyelmezetten futballozó Newcastle-védők kordában tartották Henryt és társait, vagy ha kellett Given mutatott be bravúrt, mint amikor Ljungberg elé vetődött ki. Az ír hálóőrt Toure és Pires távolról próbálta meglepni, ám nem jártak sikerrel, aztán a 80. percben egy N'Zogbia-Ljungberg affér végén büntetőhöz jutottak az Ágyúsok, és Henry flegmán a bal sarokba gurított, bár Given ebbe is beleért.

A végére meg jutott egy villámgyors Arsenal-kontra, Hleb a saját térfelén szerelt, majd pár másodperc múlva már a Newcastle kapujánál volt a hazai csapat, Ljungberg centerezését pedig Van Persie a kapufa és Given között helyezte a rövid sarokba.

Ha van országos egyesélyes mérkőzés, akkor az első élvonalbeli mérkőzésére készülő Wigan és a bajnok Chelsea összecsapása annak számított. Ehhez képest az első félidőben főleg a hazaiaknak volt helyzete, sőt, a második játékrészben Francis révén a kapufát is megdöngette a Wigan. És ahogy az ilyenkor lenni szokott, a hosszabbításban az újonc elpuskázott egy nagy helyzetet, az ellentámadásból pedig Crespo nagy gólt akasztott Pollitt kapujába.

Premier League, 1. forduló:
Arsenal - Newcaste United 2-0 (0-0)
gól:
Henry (81., 11.esből), Van Persie (87.)
kiállítva: Jenas (32., Newcastle)

Wigan Athletic - Chelsea 0-1 (0-0)
gól: Crespo (93.)