Vágólapra másolva!
Immár az angol bajnokság is megkezdődött a hét végén, vagyis tovább bővült a választási lehetőség a hét világválogatottja esetében, és a Premier League-ből ezen a héten négy labdarúgó is bekerült álomcsapatunkba. A gárda maradék részét a Bundesliga és a Ligue 1 adja.
Chris Kirkland (angol, West Bromwich Albion): Gera Zoltán együttese nem túl sok pozícióban erősített a nyáron, de a kapusposztra érkezett Kirkland a jelek szerint nagy erőssége lehet a WBA-nak. A Liverpool FC-től megszerzett hálóőr rögtön az első fordulóban megmutatta, hogy remek formában van, és nagy szerepe volt abban, hogy a csapat pontot szerzett idegenben a Manchester City ellen.
Kasper Bögelund (dán, Borussia Mönchengladbach): A gladbachi gárda számára nem sok hiányzott ahhoz, hogy második bajnokiját is elveszítse, hiszen a Wolfsburg egészen az utolsó percig vezetett ellene. Ekkor azonban jött a dán jobbhátvéd, Bögelund, akire az egész meccsen nem lehetett panasz, és a hajrában szerzett találattal feltette a koronát teljesítményére.Sébastien Squillaci (francia, AS Monaco): A nagyhercegség együttese a múlt héten két meccsen is szerepelt, és bár a Real Betis elleni BL-selejtezőt elveszítette, az idegenbeli 0-1 nem olyan rossz eredmény - ráadásul a hét végi bajnokit a Strasbourg ellen vendégként is sikerült megnyerni. Squillaci az utóbbi mérkőzésen gólt is szerzett, és csapata egyik legjobbja volt.Uwe Möhrle (német, MSV Duisburg): A duisburgi együttes egy gólzáporos találkozót játszott a Kaiserslauternnel, és nem jött ki jól az adok-kapokból, hiszen a 'Lautern végül 5-3-ra nyert. Pedig az MSV középhátvédén, Möhlrén semmi sem múlott, a bekk ugyanis egymaga kétszer volt eredményes - egyszer jobbal, egyszer ballal talált be.Yohan Lachor (francia, RC Lens): A francia egyesület közel áll ahhoz, hogy az Intertotó-kupán keresztül beverekedje magát az UEFA-kupába, hiszen előbbi sorozat döntőjében az első meccsen idegenben értek el 1-1-es döntetlent a CFR Cluj ellen. A lensiak gólját a találkozón a saját nevelésű balhátvéd, Lachor érte el.
Albert Streit (német, 1. FC Köln): A Kecskések nem kis meglepetést okoztak a Bundesliga második fordulójában azzal, hogy idegenben nyertek a Stuttgart ellen. A kölniek legjobbja a találkozón a jobbszélső Streit volt, aki a második félidő elején kétszer is bevette a svábok hálóját, és ezzel nagyban hozzájárult csapata diadalához.Danny Murphy (angol, Charlton Athletic): A londoni kiscsapat évek óta a várakozásokon felül teljesít a Premier League-ben, és a jelek szerint a jelenlegi idényben is hasonlóan tennének, az első fordulóban a Sunderland ellen aratott idegenbeli győzelem legalábbis erről tanúskodik. Murphy igazi vezéregyénisége volt csapatának a találkozón, 1-1-es állásnál egy szabadrúgásgólt szerzett, majd gólpasszt adott.Steven Gerrard (angol, Liverpool FC): A Vörösök csapatkapitánya a Bajnokok Ligája selejtezőjében a CSZKA Szófia ellen ezúttal ugyan nem talált be, de ezzel együtt is csapata legjobbja volt Szófiában, hiszen mindhárom liverpooli találatnál előkészítőként jeleskedett. Gerrardra a hét végi, Middlesbrough elleni bajnokin sem lehetett panasz, és nem rajta múlott, hogy a Liverpool itt nem tudott nyerni.Ronaldinho (brazil, FC Barcelona): A katalánok számára az idény első tétmérkőzése a Real Betis elleni spanyol Szuperkupa-döntő első találkozója volt, és a Barca imponáló módon diadalmaskodott a sevillai zöld-fehérek ellen. Ronaldinhóék idegenben nyertek 3-0-ra, és a brazil focista egy pazar gólpasszal, illetve egy még pazarabb szabadrúgás-találattal tette le a névjegyét.
Wayne Rooney (angol, Manchester United): A múlt héten sajnos a magyar futballdrukkerek is megtapasztalhatták, hogy miért tartják sokan Rooney-t a világ egyik legjobb csatárának. A fiatal támadó a Debrecen elleni BL-selejtezőn ellenállhatatlanul játszott, mindhárom manchesteri találatban része volt (egyet maga szerzett), majd a hét végén az Everton FC, vagyis egykori klubja ellen is betalált.Roy Makaay (holland, Bayern München): Még csak két fordulót játszottak le a német pontvadászatból, de máris úgy tűnik, hogy a Bayern kiemelkedik a mezőnyből, a szintén élcsapatnak tartott Leverkusen elleni fölényes győzelem legalábbis erre utal. A gyógyszergyáriak ellen különösen Makaay volt elemében, a holland támadó mesterhármast vágott.


Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.