Vágólapra másolva!
Hernán Crespo a 2006-os németországi világbajnokságot tekinti az utolsó esélynek arra, hogy vb-aranyéremmel koronázza meg pályafutását. Lionel Messit óriási tehetségnek tartja, de túlzásnak érzi a Maradonával történő összehasonlítást. Londonról pedig úgy gondolja, a bombamerényletek ellenére sem veszélyes nagyváros.

Tekintse meg az argentin válogatott edzését!

Az argentin labdarúgó-válogatott 9-ese a Várban, a Hotel Hiltonban adott interjút Luis Calvaninak, az argentin sportnapilap, az Olé! Budapestre kiküldött munkatársának.

- Mourinho azt mondta önről a Wigannak a 93. percben rúgott, győztes gólja után, hogy hős.
- Remek érzés így kezdeni a szezont, de a mester túlzott. Nem vagyok hős.

- Túltette már magát a Chelsea-Milan kötélhúzás okozta gondokon?
- Büszkeséggel töltött el, hogy mindkét csapat ilyen nagyon akart engem. Az a helyzet, hogy az emlékeim nem voltak a legkellemesebbek az nyugat-londoniaknál töltött első idényről. De beszéltem Mourinhóval, aki ő azt mondta, hogy szüksége van rám, s hogy most más a helyzet, mint a 2003-2004-es idényben volt. És igaza van. Ma minden sokkal szervezettebb, és könnyebben ment a beilleszkedésem is.

- A futballt vagy a magánéletbelit illetően?
- Nézze, minden változás, költözés problémákkal jár, most is így volt. Persze segít, hogy korábban már éltem egy évet Londonban. Már tudjuk a nejemmel, hogy mire számíthatunk, milyenek az emberek, hol érdemes lakást keresnünk.

- S mi a helyzet a robbantásokkal?
- Semmi. Július 7-én tudtam meg, hogy megyek a Chelsea-hez, pontosan azon a napon, amikor az első merényletsorozat történt Londonban. Azóta annyi történt, hogy megnövelték a rendőri jelenlétet. Az az igazság, hogy Londonban most is remek a közbiztonság, és a normális mederben tudom élni az életemet. Különben is, nem lehet paranoiás az ember, mert akkor belebolondul.

- Úgy érzi, hogy alapember lett a Chelsea-ben?
- Itt minden viszonylagos. Egy idényben legalább ötven meccset játszik a csapat, s ebből 25-ön, 30-on pályára is lehet kerülni. Most akkor alapember vagy? Ki tudja? Meg kell találni az egyensúlyt. Fontos, hogy legyen ideje az embernek a pihenésre is. Ezért nem estem kétségbe, amikor megtudtam, hogy a Wigan ellen a kispadon kezdek. A futball rengeteget változott az utóbbi években. A lényeg az, hogy a legfontosabb meccseken a kezdőcsapatba kerüljek. Csak az számít.

Forrás: MTI

Crespo így lőtt gólt a Wigannak...

- Hogyan lehetséges a válogatottban is játszani, amikor szinte tele van a naptár a Chelsea mérkőzéseivel?
- Ha tavaly azt mondta volna valaki, hogy ötven mérkőzést kell játszanom az idényben, akkor nyugodtan vártam volna a dömpinget, mert tudtam, hogy 2005 nyarán alaposan kipihenhetem magam. Most azonban más a helyzet: jön a németországi világbajnokság. Ennek ellenére nem aggódom, mert rengeteg jó játékosa van a Chelsea-nek, és az edző nem kényszerül arra, hogy kizsigerelje legjobbjait.

- Mit jelent önnek a 2006-os németországi vb?
- Rengeteget, talán a pályafutásom utolsó világbajnokságát. Végtére is 30 éves vagyok. De nyugodtan készülök, megvan már a tapasztalatom. A vb akkor is eljön, ha folyton idegeskedem miatta. Persze egyfolytában ott motoszkál bennem, amikor 2002-ben kiestünk Svédországgal szemben.

- A zsúfolt naptár nem nehezíti meg a felkészülést?
- Dehogynem. Ügyesen be kell osztani az erőmet, hogy frissen érkezhessek a világbajnokságra. 2002-ben sajnos nem így érkeztünk.