Vágólapra másolva!
Vereséget szenvedett, mégis vastapsot kapott a magyar labdarúgó-válogatott, amely a Puskás Ferenc-stadionban rendezett barátságos mérkőzésen 2-1-re maradt alul Argentínával szemben.

Barátságos mérkőzés:
Magyarország - Argentína 1-2 (1-1)
Puskás Ferenc-stadion, 25 ezer néző
vezette: Markus Merk (német)
Magyarország: Király - Juhász R., Éger, Vanczák (Tóth N., 87.), Huszti - Bodnár, Takács Á., Böőr (Kenesei K., 69.), Halmosi (Priskin, 69.) - Gera, Torghelle (Kerekes, 69.)
Argentína: Franco - Bernardi, Ayala, Heinze - Scaloni, M. Rodriguez, Sorín, D'Alessandro (Santana, 89.), Luis Gonzalez (Zabaleta, 82.) - Crespo, Lisandro Lopez (Messi, 62.)
gól: Torghelle (29.), illetve Rodriguez (20.), Heinze (62.)
sárga lap: Bodnár (16.), Vanczák (63.), illetve Scaloni (36.), Rodriguez (53.)
kiállítva: Messi (63.)

Ganxsta Zolee igen, több ezren nem

Az előzetesen meghirdetett kezdőcsapathoz képest kissé felforgatta csapatát Jose Pekerman, kimaradt Figueroa, Milito, valamint Santana, helyettük Lopez, Scaloni és Bernardi futhatott ki a Puskás-stadion gyepére. Lothar Matthäus Torghellét rakta előre egy szem csatárnak Kenesei helyett, és végül nem próbálta ki élesben a Real Madrid ellen középső védőként szerepeltetett Vincze Ottót, így Éger foglalhatta el helyét a védelemben Juhász mellett.

Bár azt lehetett olvasni, hogy több mint 30 ezer néző érkezése várható, a mérkőzés kezdetén 25 ezren ültek a lelátókon, hogy aztán a jegyárak, vagy a korai kezdés miatt maradtak üresen a székek, az nem derült ki. Az egyik legnagyobb magyarországi argentin drukker azért nem hagyta ki kedvencei fellépését, Ganxsta Zolee stílszerűen egy Caniggia-feliratú égszínkék-fehér mezben érkezett, oldalán egy felettébb attraktív hölggyel, de a magyar közélet számos ismert személyisége is feltűnt, hiába, a mérkőzés több izgalmat ígért, mint a televíziós csatornákon ilyenkor sugárzott szappanoperák...

Gyakran előfordult, hogy a találkozó előtt bátran nyilatkozgató magyar játékosok az öltözőben hagyták az önbizalmukat és a magabiztosságot, ez esetben azonban hatottak Lothar Matthäus szavai, és nem ijedtek meg fiai az ellenféltől. Azt persze nem mondhatjuk, hogy Leo Franco kapus hátát feltörte a háló a nagy magyar offenzívák közepette, de harcosan, bátran kezdtek a mieink, még akkor is, ha D'Alessandro révén a vendégek jegyezték a meccs első lövését.

Két perccel később egy Halmosi-Gera akció után csattogtak a szokásosnál is hangosabban az egyik szponzor által kiosztott felfújható műanyag rudak, a debreceni szélső beadását azonban a cséká hosszan vette át. Újabb 120 másodperc elteltével Hernan Crespo próbálta bizonyítani, hogy nem a levegőbe beszélt, amikor gólt ígért, ballábas kísérlete azonban csak arra volt jó, hogy Matthäus mozogjon egyet, a magyar kapitány egy rövid sprint után arra figyelmeztette a védőket, hogy legközelebb jobban ügyeljenek a Chelsea gólgyárosára.

Maxi, a maximalista, Torghelle a világbajnok-specialista

A 16. percben Pekerman vérnyomása emelkedhetett meg, Torghelle letámadta Ayalát, sőt el is csente a labdát a gauchók középső védőjétől, aki még időben korrigált, mielőtt a Panathinaikosz újdonsült csatára begyalogolt volna a kapuig. A 19. percben aztán kissé váratlanul vezetést szereztek az argentinok, D'Alessandrót két védő sem tudta leszerelni, így Sorinhoz játszott, aki egyből beadott középen pedig Maxi Rodriguez kihozta a maximumot az akcióból, és 10 méterről a bal sarokba bólintott (0-1).

A magyar játékosokat kevésbé sokkolta a gól, mint a nézősereget, egy perc múlva ugyanis közel jártunk az egyenlítéshez: Bodnár nagy dobása után Gera emelkedett a legmagasabbra, de csúsztatása a lécen csattant, Halmosi pedig hiába tette vissza középre a labdát látványos mozdulattal, az előrehúzódó Juhász ziccerben fölé fejelt. A megúszott helyzet óvatosabbá tetté a vendégeket, akik remekül alkalmazták a rövidpasszos játékot, mindenki egy-két érintőből tette tovább, és néha úgy eldugták a labdát, hogy a piros mezeseknek hosszú másodpercekig csak a nyomozás jutott.

Azt persze minden futballista utálja, ha a labda nélküli loholásban fogy a levegő, és a felpiszkált magyar válogatott a 29. percben egy oktatófilmbe illő támadás után egyenlített: Huszti emelt Böőrhöz, a Loki középpályása lerázta Sorint, majd a jobb oldalon robogó Bodnár elé tálalt, aki a lobogó hajú argentint lemásolva remekül centerezett, és középen Torghelle pörgetett a jobb sarokba (1-1). A szőke támadó így elmondhatja magáról, hogy a német és a brazil válogatott után Argentínának is gólt lőtt - lehet, kérvényezni kéne, hogy a selejtezőkön is világbajnokok ellen játsszon a magyar csapat...

Álldogáló Pekerman, fickándozó Gera

A gól meghozta az addig sem csendben üldögélő nézők hangját, a Real Madrid elleni szalonközönséggel szemben a publikum ezúttal valóban űzte a csapatot. Érdekes volt látni a két kapitány reakciót is, amíg Pekerman szinte szoborként állt az oldalvonal közelében, addig Matthäus fel-felpattant a kispadról, és hevesen gesztikulálva utasította a játékosokat, vagy vitatta Merk bíró ítéletét.

A pályán közel sem volt ekkora különbség a két gárda között, Gera például úgy etette meg Lucho Gonzalezt egy csellel, hogy az argentin nagy zavarában felrúgta a West Bromwich üdvöskéjét, mielőtt az további mutatványokkal bolondíthatta volna. Tíz perccel a félidő vége előtt Crespo és D'Alessandro gurigázott a magyar tizenhatoson belül, a Wolfsburgban játszó karmester beadása azonban elgurult keresztbe, a jobbhátvéd Scaloninak így gól helyett sárga lap került a neve mellé, mert lekésett a passzról, "cserébe" felborította Vanczákot.

Aztán Luis Gonzalez simította be lesről a labdát Sorin megpattanó lökete után, a másik oldalon pedig ismét Gera vállalta magára a főszerepet, előbb Heinzének és Sorinnak tartott táncórát a vonal mellett pár finom csel kíséretében, majd Vanczák ívelése után pompásan emelt külsővel Halmosi elé, aki az Old Trafforddal ellentétben szabályos gólt lőhetett volna, de ehelyett inkább Torghellét játszotta meg, aki szorult helyzetben csak belekapni tudott a labdába.

Az első félidő így 1-1-es döntetlennel zárult és valószínűleg Jose Mourinhónak is tetszett, a Chelsea portugál trénere a lelátón foglalt helyet, de jól elrejtőzött, mert tartott az újságírók rohamától.