Vágólapra másolva!
Augusztus 20-a után vasárnap is ünnep lesz Székesfehérváron, ugyanis befejeződött a Sóstói-stadion felújítása. Az avatásra az FC Fehérvár-Budapest Honvéd (19 ó) bajnoki előtt és után kerül sor, lesz tűzijáték és stadionbál, a találkozóra a belépés ingyenes.

A beruházás 1 milliárd 666 millió forintba került, amelyből a székesfehérvári önkormányzat 633 millió forintot vállalt magára. Eredetileg 2002. augusztus 20. volt az átadási határidő, s a hétszintes fedett lelátó helyett csak négy szint épült meg, így a tervezett 7500 néző helyett 3450 szurkoló foglalhat helyett tető alatt. Összesen 14 ezer néző befogadására alkalmas a stadion.

Az UEFA-előírásoknak is megfelelő létesítmény 22 beléptető rendszerrel, hat kamerával és két rögzítő rendszerrel rendelkezik, ezek alkalmasak a szurkolók teljes körű megfigyelésére. A rekonstrukció során a harmadik és negyedik szint belső építése nem valósult meg, ezt vállalkozói tőke bevonásával kívánják az ősz folyamán folytatni.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Szieben László volt ligaelnök, az FC Fehérvár többségi tulajdonosa elmondta, hogy társával, Pribeli Ferenccel hároméves tervet dolgoztak ki. Ez idő alatt szeretnék jó szakmai munkával, tudatos tervszerű tevékenységgel elérni, hogy a csapat eredményei javuljanak, kikerüljön a nemzetközi porondra és emelkedjen a mérkőzések látogatottsága (a gyermekek, a nyugdíjasok és a nők számára egységesen 100 forint a belépő). Ebben a labdarúgók is érdekeltek, ugyanis javadalmazásuk egyik pontja, hogy a nézőszámtól függően kapnak prémiumot.

Sajnálatosnak nevezték az új többségi tulajdonosok, hogy a Videoton Holding Rt.-vel eddig nem sikerült komoly tárgyalást folytatni a nemzetközileg is ismert Videoton név használatáról. A korábbi sportvezetők elfelejtették a Videoton Futball Klub nevet levédetni, a Videoton Holding Rt. pedig megvonta a névhasználatot, egy éve pedig a korábbi 44 milliós éves támogatást szüntette meg.

Az új tulajdonosi kör jelentős gondot kíván fordítani az utánpótlás-nevelésre - a legfiatalabbakkal tanulmányi szerződést akar kötni -, ezzel a feladattal Disztl Lászlót bízták meg. A sajtótájékoztatón bemutatták a csapat új logóját, amelyen az együttes új neve, az FC Fehérvár, a jogelőd alakulási éve (1941) és a Veni-Vidi-Vici felirat látható.