Vágólapra másolva!
A bajnoki címvédő DVSC-AVE Ásványvíz hazai pályán döntetlent játszott az MTK-val a labdarúgó Borsodi Liga 3. fordulójában. A hazai csapatok közül egyedül a a Kaposvárt vendégül látó Tatabánya tudott nyerni, a Győr Pécsről, a ZTE Sopronból, az Újpest pedig Rákospalotáról hozta el a három pontot. 

DVSC-AVE Ásványvíz - MTK 2-2 (1-0)
Debrecen, 9000 néző
vezette: Kassai
DVSC: Csernyánszki - Bernáth, Éger, Komlósi, Szabó O. (Vukmir, a szünetben) - Dombi, Nikolov, Sándor T., Böőr - Sidibe (Kerekes, 53.), Bogdanovic (Kiss Z., 72.)
MTK: Végh - Balogh B., Lambulic, Juhász, Pollák - Czvitkovics (Bonifert, 75.), Jezdimirovic, Zabos (Horváth L., a szünetben), Bori - Kanta J., Hrepka (Illés, 65.)
gól: Bogdanovic (13.), Sándor T. (58.), illetve Kanta J. (50.), Bonifert (78.)
sárga lap: Nikolov (43.), Bernáth (87.) illetve Jezdimirovic (45.), Balogh B. (81.)

13. perc: remek debreceni támadás végén Sidibe kissé kisodródva, balról lőtt kapura a vendégek 16-osán belül. Végh mentett, de a kipattanó labdát Bogdanovic pár lépésről az üres kapuba lőtte (1-0).

50. perc: Kanta J. 28 méterről lövésre szánta el magát a debreceni térfélen, az apró termetű csatár bombája megpattant és így utat talált a hazai kapuba (1-1).

58. perc: Böőr bal oldali szögletét követően Sándor T. tisztán fejelhetett 4 méterről a vendégkapu bal oldalába (2-1).

78. perc: villámgyors vendégkontra végén Kanta hozta kihagyhatatlan helyzetbe Bonifertet, aki néhány lépésről az üres kapuba belsőzte a labdát (2-2).

Mindkét csapat sokat kezdeményezett az első játékrészben, de a hazai együttes veszélyesebbnek bizonyult és egyetlen igazán komoly lehetőségét ki is használta. A forduló rangadóján a többet támadó hazai csapat nem tudta megfelelően kihasználni a helyzeteit. A játék képe alapján igazságosnak mondható a döntetlen. A DVSC-nek ez volt az első hazai pontvesztése a 2005-ös esztendőben.