Társoldalunk:

Pontot rabolt az MTK Debrecenből

2005.08.20. 21:55

FC Tatabánya - Kaposvári Rákóczi FC 1-0 (0-0)
Tatabánya, 2000 néző
vezette: Hanacsek 
Tatabánya:  Turi - Balogh Z., Vati, Kerényi, Rajnay - Tóth Z., Dupai, Megyesi, Hajdú (Forgó, 66.) - Márkus, Nagy T. (Da Silva, 59., Rizvanolli, 79.) 
Kaposvár: Balajcza - Pintér, Kovácsevics, Mező (Petrók, 68.), Zahorecz - Andruskó (Szakály, 81.), Máté, Bank, Tereánszki-Tóth (Finta, a szünetben) - Oláh, Zsolnai
gól: Márkus (73., 11-esből) 
kiállítva: Kovácsevics (91.)
sárga lap: Kerényi (7.), Dupai (91.), illetve Zsolnay (6.), Balajcza (73.), Petrók (78.), Máté (80.)

4. perc: Megyesi 20 méteres szabadrúgását Balajcza bravúrral a jobb felső sarokból szögletre tenyerelte.

39. perc: Megyesi mintaszerű indítását követően Nagy T. Márkus elé fejelt, a középpályás 16 méterről a bal felső kapufát találta telibe.

49. perc: Oláh iramodott meg a jobb szélen, 12 méteres lövését Turi szögletre tolta. Máté végezte el a sarokrúgást, ezt követően Zsolnai 10 méterről a keresztlécre fejelte a labdát.

73. perc: Megyesi ugratta ki középen Márkust, akinek a kaposvári kapus a 16-oson belül elhúzta a lábát. A játékvezető 11-est ítélt, a büntetőnek a sértett futott neki, és nagy erővel a jobb sarokba lőtte a labdát (1-0).

91. perc: Kovácsevics iramodott meg a bal oldalon, Dupai végig rángatta őt, majd a két játékos a földre esett, akkor Kovácsevics arcon ütötte a tatabányaiak középpályását. A játékvezető a hazai játékosnak sárga lapot, a vendégnek pirosat adott.  

Huszárosan kezdett a Tatabánya, amely kilenc perc alatt három szögletet rúghatott. Ezt követően azonban nagyon leült a játék, jobbára a mezőnyben birkóztak egymással a csapatok. A játék színvonala még a közepeset is alig ütötte meg. A szünet után a hazaiak nagy erőket mozgósítottak annak érdekében, hogy megszerezzék élvonalbeli első győzelmüket. A három pontot végül egy büntető révén tarthatta otthon a Tatabánya, de győzelme különösen a második félidőben mutatott játéka alapján megérdemelt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK