Társoldalunk:

Pontot rabolt az MTK Debrecenből

2005.08.20. 21:55

REAC - Újpest FC 2-3 (1-2)
Budai II László Stadion, 6000 néző
vezette: Dubraviczky
REAC: Farkas - Németh T., Szirtesi, Sallai, Horváth G. (Nyerges, a szünetben) - Földvári, Kapcsos, Torma, Török - Polonkai (Csopaki, 68.), Somorjai (Virágh, 63.)
Újpest: Vlaszák - Vermes (Kőhalmi, 76.), Böjte, Vaskó, Vanczák - Kovács Z. (Freud, 86.), Erős K., Sándor, Tóth N. - Feczesin (Vituska, a szünetben), Rajczi
gól: Somorjai (44.), Földvári (50.), illetve Kovács (6., 25.), Kőhalmi (81.)
kiállítva: Vanczák (34.)
sárga lap: Polonkai (45.), illetve Vanczák (14., 34.), Böjte (18.), Rajczi (43.), Vaskó (83.)    

A találkozó két perc késéssel kezdődött, mert mintegy húsz Újpest szurkoló bemászott a pályára. A biztonsági emberek azonban hamar helyreállították a rendet.

6. perc: Feczesin futott el a jobb oldalon, majd középreadása egy hazai védőről Kovács elé pattant, aki 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).

20. perc: Polonkai 10 méteres, bal felső sarokba tartó lövését Vlaszák bravúrral hárította.

25. perc: Sándor ugratta ki Kovácsot, aki higgadtan a kifutó hazai hálóőr felett a kapuba helyezett (0-2).

34. perc: Vanczák a félpályánál teljesen feleslegesen felrúgta Kapcsost, ezért Dubraviczky játékvezető felmutatta neki második sárga, valamint az ezzel járó piros lapot.

44. perc: Torma ívelt középre a jobb szélről, s a hosszú oldalon érkező Somorjai 10 méterről a keresztléc alá bombázott (1-2).

50. perc: Földvári 20 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2-2).

55. perc: Polonkai ugratta ki Törököt, aki óriási helyzetben Vlaszákba lőtt.

66. perc: Sándor jobb oldali beadását Rajczi egyből kapura lőtte, s a labda a bal kapufán csattant.

74. perc: Nyerges ugratta ki a jobb oldalon Törököt, aki egy szép visszahúzós csellel lerázta védőjét, majd nem sokkal a hosszú sarok mellé csavart. 

81. perc: Sándor passzolt a 16-os jobb oldalán üresen álló Kőhalmihoz, aki egyből kilőtte a jobb sarkot (2-3). 

Az újonc REAC megilletődötten kezdett, s ezt hamar kihasználta az Újpest, amely Kovács két jó megmozdulása révén kétgólos előnyre tett szert. A hazaiak mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltak a lila-fehéreknek, de bátortalan játékuk miatt kevés veszélyt jelentettek Vlaszák kapujára. Vanczák kiállítása azonban felhozta a rákospalotai csapatot, amely egy szép támadás végén még a szünet előtt szépített.  A REAC nagyon harcosan kezdte a második félidőt, s gyorsan kiegyenlített. Ezt követően jóiramú, helyenként színvonalas mérkőzést láthatott a publikum, mert mindkét együttes győzelemre játszott. Végül a győztes gólt a rutinosabb Újpest érte el, amely így némi szerencsével szerezte meg a három pontot.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK