Vágólapra másolva!
Hiába tett szert háromgólos előnyre az első félidőben a Ferencváros, a folytatásban a Pápa - Róth Ferenc mesterhármasával - kiegyenlített, így egy ponttal távozhatott az Üllői útról a labdarúgó Borsodi Liga harmadik fordulójában. A Vasas ugyanakkor hazai pályán 2-0-ra legyőzte a lelkes Diósgyőri VTK-t, s először szerzett három pontot a 2005-2006-os szezonban. A Fehérvár háromgólos győzelmet aratott a vendég Bp. Honvéd felett - a találkozót négy sárga és három piros lap is színesítette.

Borsodi Liga, 3. forduló:
Ferencváros - Lombard FC Pápa 3-3 (3-0)
Üllői út, 2500 néző
v.: Arany
Ferencváros: Szűcs - Tímár (Szalai, 70.), Budovinszky, Balog, Csurka - Takács Á., Lipcsei, Tőzsér (Bartha, 77.), Borbély (Csepregi, 57.) - Rósa D., Jovánczai.
Pápa: Dombai - Müller, Farkas, Mutica (Facskó, 46.), Geri (Szkukalek, 60.) - Kincses, Lászka, Lipták (Kovrig, 85.), Róth - Herczeg, Remili.
gól: Jovánczai (7.), Mutica (38., öngól), Rósa D. (41.), illetve Róth (48., 67., 73., a másodikat 11-esből)
sárga lap: Tímár (64.), Balog (68.), Takács Á. (77.), illetve Róth (68.), Lipták (69.)

7. perc: Jovánczai 16 méteres lövése megpattant egy vendégvédőn, így a labda bal alsó sarokba vágódott (1-0).

11. perc: Herczeget ugratták ki, s a csatár óriási helyzetben a jobb kapufát találta el.

38. perc: Borbély bal oldali beadása Muticáról a kapu felé pattant, Rósa sprintelt rá a labdára, és ezzel annyira megzavarta Dombait, hogy a labda a hálóőr lába között a kapuba gurult (2-0).

41. perc: Rósa kapott labdát a 16-os bal oldalán, majd egy szép csel után a bal sarokba lőtt (3-0).

48. perc: Kincses a jobb oldalról átívelt Róth-hoz, aki átvette a labdát, s a jobb felső sarokba lőtt (3-1).

67. perc: Herczeget ugratták ki a bal oldalon, a csatár betört a büntetőterületre, ahol Tímár buktatta. A megítélt 11-est Róth laposan a kapu közepébe lőtte (3-2).

72. perc: Herczeg futott el a jobbszélen, majd lövésre visszapasszolt Remilihez, aki nem sokkal tévesztette el a jobb felső sarkot.

73. perc: Müller jobb oldali beadását Szűcs alaposan elnézte, így Róth 8 méterről az üres kapuba passzolhatott - mesterhármas (3-3).

76. perc: Lipcsei 17 méteres, bal felső sarokba tartó szabadrúgása a keresztlécen csattant.

Forrás: MTI

Az első félidőben igen alacsony színvonalú játékot láthatott a nem túl népes publikum. A csapatok egymás hibáiból éltek, s ugyan a Pápa a mezőnyben egyenrangú ellenfele volt a Ferencvárosnak, a hátsó alakzata annyira labilisnak bizonyult, hogy annak kapitális hibáit kihasználva a hazaiak háromgólos előnyre tettek szert a szünetig.

A folytatásra rendezte sorait a vendégcsapat, s igen aktívan kezdte a második játékrészt, melynek eredményeként hamar szépített. Ezt követően a hazaiak az eredmény tartására törekedtek, míg a pápaiak elképzelés nélkül támadtak, de Tímár 11-est érő szabálytalansága révén egygólosra csökkentették hátrányukat. Az újabb gól felpörgette Szentes Lázár együttesét, amely Szűcs nagy hibája után egyenlített is. A hátralévő időben már nem született újabb gól, így a Ferencváros - bár háromgólos előnyét elherdálta - első pontját szerezte ebben az idényben.