Társoldalunk:

A Pápa 0-3-ról egyenlített az Üllői úton

2005.08.21. 13:51

Borsodi Liga, 3. forduló:
FC Fehérvár - Budapest Honvéd 3-0 (1-0)
Sóstói-stadion, 8000 néző
v.: Saskőy
Fehérvár:  Tudor - Csizmadia, Kuttor, Koller, Horváth G. - Farkas B., Schwarcz, Bozic (Vartyik, 68.) - Alumona (Disztl D., 64.), Sitku, Györök (Vincze, 74.).
Honvéd: Tóth I. - Kovács N., Udvari, Mészáros, Takács Z. - Dancs, Vadócz, Dobos (Venczel, 81.), Genito, Lázár (Miro, 46.) - Alves
gól: Bozic (23.), Disztl D. (70.), Farkas B. (80.) 
sárga lap: Kuttor (29.), Koller (37.), Schwarcz (41.), illetve Mészáros (86.)
kiállítva: Bozic (75.), Horváth G. (75.), illetve Kovács N. (75.) 

8. perc: Györök bal oldali beadását Sitku kapásból, 12 méterről alig lőtte kapu mellé.

12. perc: Györök bal oldali beadása után Csizmadia fejesét Tóth I. a gólvonalon bravúrral hárította.

23. perc: bizonytalankodott a kispesti védelem, Györök megszerezte a labdát, és kapura lőtt. A kipattanót Bozic 22 méterről ismét rárúgta, és a labda a vetődő Tóth I. kezét érintve vágódott a bal alsó sarokba (1-0).

70. perc: Csizmadia jobb oldali beadását a csereként beállt Disztl Dávid 5 méterről fejelte szorongatott helyzetben a kapu jobb oldalába úgy, hogy Tóth I. ezúttal is beleért a labdába (2-0).

75. perc: Kovács N. szabálytalankodott Györökkel szemben. A fehérvári játékos ellökte magától a kispesti védőt, ezt követően Horváth G. odaszaladt, és két kézzel szintén meglökte Kovács N.-t, majd nagy dulakodás következett, amelyben a cserejátékosok is résztvettek, többek között a lecserélt Bozic. Nehezen csitultak el a kedélyek, mely után a játékvezető előbb Bozicnak, majd Horváthnak, végül Kovácsnak mutatta fel a piros lapot.

80. perc: Takács rossz hazaadását Disztl elcsípte, Sitkuhoz játszott, aki középre lőtte a labdát Farkashoz, és a középpályás 10 méterről, ballal a kapu jobb oldalába lőtt (3-0).

A találkozó előtt Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke és Warvasovszky Tihamér polgármester adta át a Sóstói-stadiont, amely több mint 3 év alatt épült újjá és lett a vidék egyik legkorszerűbb arénája. A székesfehérvári Vörösmarty Színház két művészének előadásában hangzott el a Himnusz, majd a polgármester kezdőrúgásával kezdődhetett el a 2005/2006 évi bajnokság első hazai találkozója. A létesítmény 1,666 milliárd forintból szépült meg.

Kiegyenlített első félidőt láthatott az utóbbi időben Székesfehérvárott ritka létszámú nézősereg, amelyben a Honvéd hibáját kihasználva a hazaiak megérdemelten szereztek vezetést. Szünet után a Fehérvár belenyugodott az egygólos előnybe, átadta a játékteret a Honvédnak, később azonban Disztl Dávid ügyes gólja után már egyértelművé vált a hazaiak fölénye.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK