Vágólapra másolva!
A jelentősebb európai bajnokságok közül a portugál pontvadászat is elrajtolt a hét végén, és a nyitófordulóban a címvédő Benfica máris hátrányba került nagy riválisaival szemben, hiszen csak egy döntetlenre volt képes. A franciáknál a PSG is csak ikszelt, így már nem rendelkezik százszázalékos mérleggel, bár még mindig vezeti a tabellát. Európa futballpályáin, a hétvégén meglepően népszerű volt az 5-4-es eredmény, hiszen három találkozón is ezt mutatta az eredményjelző tábla.

Nincs már százszázalékos együttes a Ligue 1-ben, mivel a negyedik forduló utolsó meccsén az addig minden mérkőzését megnyerő Paris-SG "csak" 1-1-es döntetlenre volt képes az újonc Troyes otthonában. A párizsiak persze még így is vezetik a tabellát, de csak jobb gólarányuknak köszönhetően a szintén 10 pontos Lyon előtt, miközben a még mindig nyeretlen Marseille az utolsó előtti helyen áll.

Az OM az első két bajnokiját elveszítette, de a legutóbb már a címvédő Lyon ellen tudott pontot szerezni, így a drukkerek abban bíztak, hogy a javuló tendencia folytatódik. Annál is inkább, mert az ellenfél a pont nélkül álló Stade Rennes volt, amely még csak gólt sem szerzett az első három mérkőzésén. A két gyengén rajtoló gárda egy egészen fantasztikus összecsapást hozott össze, ami azonban valószínűleg aligha vigasztalja a marseille-ieket, hiszen végül pont nélkül kellett hazautazniuk.

Pedig kétszer is ők szereztek vezetést: Mamadou Niang már az első percben betalált, ám a bretonok szinte azonnal válaszoltak a nyáron igazolt John Utaka révén, akinek ez volt az első gólja új csapatában. Az OM ezután megint előnybe került, de ekkor meg a Rennes gólzsákja, a svájci Alexandre Frei volt eredményes, a hajrában pedig a hazaiak eldöntötték a maguk javára a találkozót a svéd középpályás, Kim Källström találatával. Bölöni László így egyelőre megmenekült, a Marsielle mestere, Jean Fernandez alatt azonban egyre erősebben inog a kispad.

Az AJ Auxerre mestere, Jacques Santini a hét végéig úgy gondolhatta, hogy viszonylag jól sikerült az élő legenda, Guy Roux örökébe lépnie a klubnál, azonban a volt szövetségi kapitány ezúttal egy alapos verésbe szaladt bele a csapattal: az AJA ugyanis 7-0-ra kapott ki az RC Lens otthonában, ami az egyesület történetének legsúlyosabb élvonalbeli veresége.

A hazai együttes tetszés szerint alakította ki helyzeteit, és egyetlen pillanatra sem állt le, míg az Auxerre játékosai csak lézengtek a pályán. Amilyen könnyen nyert a Lens, olyan nehezen gyűjtötte be a három pontot a címvédő Olympique Lyon, de a bajnokcsapat végül le tudta győzni az újonc AS Nancyt.

A lyoniaknál végre véget ért a Mickael Essien körüli hercehurca, a középpályást ugyanis eladták a Chelsea-nek, de a hangulat ezzel együtt sem volt ideális a csapatnál, mivel a hírek szerint Sylvain Wiltord összekülönbözött a trénerre, Gerald Houllier-vel, mert a mester a múlt héten kihagyta őt a kezdők közül. Wiltord ezúttal ott volt a kezdő tizenegyben, de nem sok vizet zavart, és az OL csak Juninho Pernambucano távoli lövéseivel veszélyeztetett.

A hajrában aztán már csak a lyoniak voltak a pályán, de úgy tűnt, hogy a Nancy végre megszerezheti első pontját - amikor a hosszabbítás perceiben jött az OL csapatkapitánya, a brazil Claudio Cacapa, és a hálóba fejelte a mindent eldöntő találatot.

Az első három találkozóját egyaránt megnyerő PSG bajnokija vasárnap estére maradt, és a fővárosiak az újonc ES Troyes ellen is ugyanabban az összeállításban léptek pályára, mint az előző három összecsapás mindegyikén.

Az állandóság meg is tette a hatását, hiszen a fővárosiak jól futballoztak, és a portugál gólvágó, Pauleta találatával megérdemelten szereztek vezetést az első félidő közepén. A csatárnak ez volt a századik gólja a Ligue 1-ben, és ezt a menyiséget 174 találkozón hozta össze...

A második játékrész elején azonban a Troyes Sébastien Dallet révén egyenlíteni tudott (neki is ez volt a harmadik gólja a szezonban, akárcsak Pauletának), és az újonc ezt követően vérszemet kapott, amit az is táplált, hogy nem sokkal később Edouard Cissé megkapta második sárga lapját. A PSG célja ezt követően már nem is lehetett más, mint hogy megőrizze a döntetlent, ami sikerült is a fővárosiaknak.