Társoldalunk:

Kettős vereséggel búcsúzott az UEFA-kupától a Sopron

2005.08.25. 20:40

Az FC Sopron idegenben 2-1-re kikapott az ukrán Metalurg Donecktől a labdarúgó UEFA-kupa selejtezőjének második fordulójában, így kettős vereséggel, 1-5-ös összesítéssel búcsúzott a sorozattól.

UEFA-kupa, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Metalurg Donyeck (ukrán) - FC Sopron 2-1 (0-0)
Donyeck, 7000 néző
v.: Mcdowell (északír)
Metalurg Donyeck: Virt - Tkacsenko, Csecser, Grncarov, Florea - Zotov, Poljanszkij, Aliuta, Zakarljuka - Risztics (Olekszinyenko, 81.), Siscsenko (Melikjan, 84.)
FC Sopron: Balogh J. - Bagoly, Ibric, Costisor, Hanák - Fehér Z. (Győri, 58.), Lazic, Demjén (Sira, 64.), Cotan - Fülöp (Cigan, 81.), Csordás
gól: Zakarljuka (57.), Olekszinyenko (89., 11-esből), illetve Cotan (88.)
sárga lap: Csecser (33.)
továbbbjutott: a Metalurg Donyeck, kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel.

20. perc: Csordás játszott Fülöphöz, ő ügyesen visszapasszolt a jobb összekötő helyén kilépő társához, aki 12 méterről nagy helyzetben fölé lőtt.

57. perc: Zakarljuka becsapta Bagolyt, majd 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-0).

88. perc: Csordás játszotta magát tisztára a 16-os előterében, 8 méterről lőtt, Csecser mentett, aztán Cotan továbbította a labdát a jobb sarokba (1-1).

89. perc: Bagoly buktatta Olekszinyenkót a 16-oson belül, a játékvezető 11-est adott. A büntetőt a sértett értékesítette (2-1).

Kiegyenlített játékot hozott a mérkőzés eleje. A Sopron nem állt be védekezni, a háromgólos előnnyel induló Donyeck viszont nem esett neki a magyar csapatnak. A félidő legnagyobb helyzetét a Sopron hagyta ki. Ezután megélénkült a játék, de a félidő végéig nem alakult ki komolyabb helyzet.

A szünet után első lehetőségét gólra váltotta a Metalurg, amitől megzavarodott a Sopron, így az ellenfél futószalagon dolgozta ki a helyzeteket, és csak Balogh bravúrjainak köszönhetően nem változott az eredmény. A hajrában a semmiből egyenlített Sopron, ám a döntetlent nem tudta megtartani. A Donyeck teljesen megérdemelten jutott tovább.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK