Társoldalunk:

A Lokira is donyecki csapat vár az UEFA-kupában

2005.08.26. 13:43

A román Mircea Lucescu vezette Sahtar Doneck keretében hat brazil labdarúgó is található. Legnevesebb közülük Matuzalem, aki 114 mérkőzést játszott az olasz élvonalban.

A legjobb ereményekkel a csapatból a tréner Lucescu büszkélkedhet. A 60 éves szakember irányításával a román válogatott szerepelt az 1984-es Európa-bajnokságon. Egyaránt kétszer nyert román és török bajnokságot, a Galatasaray csapatával elhódította az európai Szuperkupát, s negyeddöntős volt a Bajnokok Ligájában.

A brazilok mellett horvát, cseh, román, szerb, lengyel, nigériai és török légiósok is találhatók az együttesben, a hazai játékosok szinte valamennyien megfordultak a válogatottban, közülük a legjobb a csatár Andrij Vorobej.

A Debrecen számára az sem kedvező előjel, hogy a Sopront az UEFA Kupa selejtezőjében szintén donyecki csapat búcsúztatta: a Metalurg kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel jutott tovább.

A Sahtar Doneck a Debrecenhez hasonlóan kiesett a BL selejtezőjében, az olasz Internazionale gárdájával szemben maradt alul 3-1-es összesítéssel.

Sahtar Doneck
alapítva:
1946
stadion: Central Stadium Shakhtar (31 718 férőhely)
sikerei: 1-szeres ukrán bajnok (2002), 5-szörös ukrán kupagyőztes (1995, 1997, 2001, 2002, 2004) 

a keret
kapusok: Jan Lastuvka (cseh), Sztipe Pletikosa (horvát), Dmitiro Sutykov
védők: Cosmin Barcauan (román), Tomas Hübschman (cseh), Oleh Karamuska, Leonardo Leonardo (brazil), Mariusz Lewandowski (lengyel), Dinca Rat Razvan (román), Tolga Szejhan (török), Vjacseszlav Sevcsuk, Vladimir Flavius Stoican (román), Vjacseszlav Szviderszkij
középpályások: Igor Duljaj (szerb), Elano, Fernandinho, Jadson, Matuzalem (mind brazil), Darijo Srna (horvát), Anatolij Timoscsuk, Zvonimir Vukic (szerb)
csatárok: Julius Aghahowa (nigériai), Brandao (brazil), Olekszij Bjelik, Ciprian Marica (román), Andrij Vorobej
vezetőedző: Mircea Lucescu (román)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK