Vágólapra másolva!
Az ukrán Sahtar Donyeck lesz a Debreceni VSC-AVE Ásványvíz ellenfele az UEFA-kupa első fordulójában, ahol a csoportkörbe jutás a tét.

A debreceniek szerdán a Manchester United ellen estek ki a Bajnokok Ligája selejtezőjéből, így az UEFA-kupában folytathatják a nemzetközi szereplést. Az Európai Labdarúgó-szövetség monacói sorsolásán kiderült, hogy a hajdúságiaknak az ukrán Sahtar Donyeck csapatával kell megküzdeniük a csoportkörbe jutásért. Az első mérkőzésre szeptember 15-én kerül sor Donyeckben, míg a visszavágót két héttel később rendezik.

Az ukrán bajnok szintén a BL-selejtezőből érkezett, ahol az olasz Intenazionale búcsúztatta 3-1-es összesítéssel, az elmúlt idényben pedig nyolcaddöntős volt az UEFA-kupában, a holland AZ Alkmaar állította meg.

Supka Attila, a Debrecen vezetőedzője nem örült a sorsolás eredményének: "Más csapatot képzeltünk el a kiemeltek közül ellenfélként, mint az igen jó erőkből álló Donyecket. Az első mérkőzést idegenben játsszuk, így olyan eredményt kell elérnünk, amivel megmarad az esélyünk a továbbjutás kiharcolására a debreceni visszavágón. Nem lesz könnyű dolgunk!"

Az FC Sopron a kupasorozat selejtezőjének második körében szintén egy donyecki csapattal, a Metalurggal találkozott s esett ki kettős vereséggel.