Vágólapra másolva!
A Birmingham City megszerezte első győzelmét az angol labdarúgó-bajnokságban, miután a negyedik fordulóban 3-2-re nyert a Gera Zoltánnal felálló West Bromwich Albion ellen. A birminghamiekkel ellentétben a Chelsea már negyedszer gyűjtötte be a három pontot, Jose Mourinho legénysége a Tottenham otthonában győzött 2-0-ra. A londoni rangadó kivételével minden mérkőzésen egygólos különbség volt a csapatok között, az Aston Villában pedig győztes góllal debütált Milan Baros.

A Birmingham City szerzett vezetést, egy baloldali beadás után Heskey fejelt a kapus szeme közé. Két perccel később egyenlített a WBA, egy szöglet utáni kavarodásban Horsfield elé került a labda, aki a jobb alsóba gurított.

A West Brom védelme sebezhető volt a levegőben és ezt a vendégek kétszer is kihasználták, előbb Jarosik fejelt a rövid sarokba, aztán Heskey szerezte meg második gólját látványos bólintással. A szünet után rákapcsoltak Geráék, de csak a szépítés jött össze, egy védelmi hiba után Horsfield vette be Taylor kapuját.

A White Hart Lane-en a Tottenham arra készült, hogy megállítsa a bajnok Chelsea-t, amely ellen 18 éve nem tudott nyerni odahaza. Nos, az egyiptomi Mido nem könnyítette meg csapata helyzetét, amikor a 25. percben könyökkel eltalálta egy felugrásnál Del Hornót, mire Styles bíró kiállította a csatárt.

Del Horno 14 perc múlva büntetett az őt ért sérelem miatt, amikor Lampard szögletét a hosszú sarokba csúsztatta. A Chelsea a folytatásban energiatakarékosan játszott, a hazaiak meg emberhátrányban nem tudtak helyzetbe kerülni, végül a csereként beállt Wright-Phillips villanása meghozta a második gólt, az apró szélső a labdaátvétellel lerázta védőjét, majd középre adott, ahol ugyan Duff sután találta el a labdát, de így csapta be Robinson kapust.

Mourinho legénysége így negyedik meccsén sem kapott gólt, és hibátlanul vezeti a tabellát. A második helyet a Manchester City foglalta el, amely Viafara fejese után fordítani tudott, és Reina, valamint Andy Cole révén eldöntötte a három pont sorsát. Milan Baros a héten igazolt a Liverpooltól az Aston Villához, de máris belopta magát a birminhami szurkolók szívébe, debütálásként ugyanis győztes gólt szerzett a Blackburn ellen.

Az újoncok találkozóján a Wigan története első diadalát arra a Premier League-ben, Roberts korai büntetője megpecsételte a Sunderland sorsát. A harmadik feljutó, a West Ham United nem tudta tartani Okochát, aki győzelemre vezette a Boltont, az Everton pedig a hétközi BL-kiesés után újabb kudarcot élt át, amikor 1-0-s vereséggel távozott a Fulham arénájából.

Premier League, 4. forduló:
West Bromwich Albion - Birmingham City 2-3 (1-3)
gól:
Horsfield (12., 63.), illetve Heskey (10., 33.), Jarosik (26.)

Aston Villa - Blackburn Rovers 1-0 (1-0)
gól: Baros (11.)

Fulham - Everton 1-0 (0-0)
gól:
McBride (58.)
kiállítva: P. Neville (90., Everton)

Manchester City - Portsmouth 2-1 (0-0)
gól:
Reina (65.), A. Cole (69.), illetve Viafara (51.)

Tottenham - Chelsea 0-2 (0-1)
gól: Del Horno (39.), Duff (71.)
kiállítva: Mido (25., Tottenham)

West Ham United - Bolton Wanderers 1-2 (0-0)
gól:
Sheringham (90., 11-esből), illetve Nolan (65.), Ivan Campo (85.)

Wigan - Sunderland 1-0 (1-0)
gól: Roberts (2., 11-esből)