Vágólapra másolva!
A spanyol labdargó-bajnokság rögtön egy meglepetéssel indult, a bajnok Barcelona ugyanis gól nélküli döntetlent játszott az újonc Alavésszel. A másik két mérkőzésen is a hazai csapatok vitézkedtek, a baszk derbin a Bilbao hármat lőtt a Real Sociedadnak, a Valencia pedig Aimar góljával verte a friss BL-résztvevő Betist.

Az első félidő szinte végig az egykori Barcelona-kapus Bonano és a katalán csatárok párharcáról szólt, az újonc hálóőre Eto'o, Giuly és Deco próbálkozását is hatástalanította.

A szünet után sem változott a forgatókönyv, az argentin portás Ronaldinho eszén is túljárt, amikor pedig már verve volt, akkor a kapufa két ízben is kisegítette.

A másik oldalon Bodipo is a lécet találta telibe, a végén pedig ismét a BL legjobb támadójának választott Ronaldinho dönthette volna el a mérkőzést, de Bonano kipiszkálta a brazil szabadrúgását.

Valenciában a hazaiak és a vendégek is rúgtak kapufát, de gólt csak a házigazda tudott szerezni, Aimar az 53. percben Fabio Aurélio beadása után először fejjel próbálkozott, majd miután a Betis védőjének arcáról visszapattant elé a labda, egy pimasz emeléssel becsapott egy védőt és a bal sarokba zúdított.

Az Athletic Bilbao simábban hozta a baszk derbit, a gól nélküli első félidő után Yeste, Llorente és Luis Prieto révén háromszor mattolta Riesgót, a Sociedad kapusát.

Primera División, 1. forduló:
Alavés - Barcelona 0-0

Athletic Bilbao - Real Sociedad 3-0 (0-0)
gól:
Yeste (47.), Llorente (52.), Luis Prieto (80.)

Valencia - Real Betis 1-0 (0-0)
gól:
Aimar (53.)