Társoldalunk:

Ötöt lőtt az Újpest, még nyeretlen az FTC

2005.08.27. 21:21

Borsodi Liga, 4. forduló:
MTK Budapest - Tatabánya 1-0 (0-0)
Hidegkuti-stadion, 1000 néző
v: Vad II
MTK Budapest: Végh Z. - Balogh B., Lambulic, Juhász R., Pollák - Hrepka (Lipcsei R., 88.), Jezdimirovic, Zabos (Illés, 66.), Bori - Czvitkovics (Sellei, a szünetben), Kanta J.
Tatabánya: Turi - Balogh Z. (Filó, 53.), Vati, Kerényi, Rajnay - Tóth Z. (Szabó Z., 64.), Megyesi, Dupai, Hajdú - Márkus, Nagy T. (Silva, 79.)
gól: Illés (79.)
sárga lap: Kanta J. (81.), illetve Filó (66.)

9. perc: Lambulic hibáját követően Nagy Tamás tört kapura, laposan Márkus elé passzolt, aki jobbról, 14 m-ről a jobb alsó sarkot célozta meg, Végh azonban vetődve védett, majd a kipattanó labdát az utolsó pillanatban felszedte a berobbanó Nagy Tamás elől.

34. perc: Bori lépett ki a vendégvédők közül, és 10 m-ről, nagy helyzetben lőtt, Turi bravúrral szögletre hárított.

79. perc: jobb oldali szögletet követően a vendégvédők nem tudtak felszabadítani, a labda veszélyesen vágódott Turi kapujára, aki először még menteni tudott a gólvonalról, de a kipattanó az érkező Illésről a kapu közepébe perdült (1-0).

Elfogadható iramban, de rengeteg átadási hibával játszott mindkét csapat az első félidőben, a Tatabánya egyáltalán nem állt be védekezni, és harcos felfogása láthatóan meglepte az MTK játékosait.

Szünet után fölénybe került az MTK, és bár a tatabányaiak megpróbálkoztak a kontratámadásokkal, gólhelyzete csak a hazai csapatnak volt. A győzelemhez azonban ismét csak a veterán Illés Bélára és hatalmas szerencsére volt szüksége az MTK-nak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK